ESIC toimitti lisätietoja Valvelle – kohujoukkueen toimitusjohtajaa epäillään vedonlyöntivilpistä

Vertigo ESIC venäläislupaus major

ESIC on toimittanut lisätietoja Valvelle liittyen kohuttuun tapaukseen, jonka keskipisteenä on yllättäjäjoukkue Akuma.

The Esports Integrity Commission eli ESIC on ilmoittanut Valvelle, että Project X:n toimitusjohtajalla Oleksandr Shyshkolla on aktiivinen pelitili, josta on pelattu useampaa joukkueen todella epäilyttävää kohdetta. Project X lopetti toimintansa maaliskuussa ja nykyään neljä joukkueen pelaajista pelaa myrskyn silmässä olevassa Akumassa.

Tämän lisäksi ESIC kertoo, että Shyshko on lyönyt tililtään vetoa myös Akuman pelistä Virtus.pro:ta vastaan, joka päättyi Akuman yllätysvoittoon. Tästä johtuen myös pelaajien rehellisyyttä on syytä tutkia tarkemmin ja selvittää mahdolliset huijausväitteet.

Tietoja ilmoittaessaan ESIC myös totesi, että se suosittelee turnausjärjestäjiä välttämään joukkueita, jossa pelaa tämän rosterin jäsenistä kolme tai enemmän. Samaan hengenvetoon pyydetään välttämään myös joukkueita, jonka taustalla Shyshko toimii, kunnes tutkinta on lopullisesti valmis.

Akuman pelaajista Dmitriy ”⁠SENSEi⁠” Shvorak julkaisi joukkueen puolesta tiedotteen, jossa kerrotaan, että pelaajat eivät ole millään tavalla osallisia entisen johtajansa vedonlyönteihin. Pelurit ovat myös Shvorakin mukaan valmiita tekemään yhteistyötä ESICin kanssa 100% asian suhteen.


Joukkueet: