ESL ja FACEIT myytiin järjettömällä summalla Saudi-Arabiaan

ESL Major Valve CS Elisa ence

CS:GO-maailmassa nähtiin jättimäinen yrityskauppa, kun ESL ja FACEIT myytiin Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston tukemalle Savvy Gaming Groupille.

ESL ja FACEIT ovat CS:GO:n kaksi suurinta turnausjärjestäjää, joten niiden hallinnassa on suurin osa vuoden aikana järjestettävistä turnauksista. Kauppa on arvoltaan suorastaan jättimäinen 1,5 miljardia dollaria ja se tullaan viimeistelemään vuoden 2022 toisen kvartaalin aikana.

ESL ja FACEIT tulevat jatkamaan toimintaansa normaalisti kaupasta huolimatta. Sen sijaan kaupan avulla pyritään parantamaan ainakin kolme merkittävää asiaa. Ensimmäiseksi luvataan, että Pohjois-Amerikan CS:GO-skene elvytetään jälleen loistoonsa. Tämän lisäksi keskitytään entistä parempien huijauksenesto-ohjelmien tekemiseen sekä luvataan tarjota entistä parempi tie ammattipelaamiseen.

Turnausjärjestäjät saavat ainakin kaupan myötä täydellisen taloudellisen tuen, sillä Saudi-Arabian valtiolliselta sijoitusrahastolta ei tule raha loppumaan kesken. Nimittäin rahaston kerrotaan hallitsevan noin 430 miljardin dollarin varallisuutta.