ESL One: Road to Rio – Turnaus huipentuu BO5-finaaliin

ESL Major Valve CS Elisa ence

ESL One: Road to Rio on tulossa päätökseensä, kun finaaliottelu Astraliksen ja G2:n välillä on edessä. Astraliksella on otteluun etulyöntiasema, koska he tulevat ylemmästä kaaviosta.

Astralis oli joukkueen alkuaikoina tunnettu siitä, että he chokesivat aina, kun puhuttiin Majoreista. Sen jälkeen kun joukkue nappasi ensimmäisen arvostetun pystin, on ääni kellossa ollut täysin erilainen. Joukkue on niin Majoreissa kuin niihin liittyvissä turnauksissa ollut jo pitkään täysin omassa luokassaan. Tälläkin kertaa joukkue pelasi erittäin upean alkusarjan ja hävisi vain yhden ottelun niukasti 2-1.

G2:n alkulohko oli huomattavasti vaikeampi kuin tanskalaisilla ja jatkopaikka selvisikin vasta viimeisellä alkulohkon kierroksella. Joukkue on kuitenkin parantanut otteitaan niin turnauksessa kuin yleisestikin koko ajan. KennyS:n jengi teki ison rosterimuutoksen viime vuoden lopulla, kun huNter- ja nexa liittyivät tiimiin. Pelaajat tulivat tunnetuksi edustaessaan CR4ZYa, jossa myös suomalainen ottoNd oli mukana.

Astralis etulyöntiasemassa

Koska Astralis voitti kaikki pudostupeliottelunsa suoraan, pääsivät he finaaliin ylemmästä kaaviosta.  Joukkuueella on täten yhden kartan etulyöntiasema finaalissa. Finaali pelataan Best of Five -muodossa, joten voittoon vaaditaan kolme mappia. Juutit ovat siis todella vahvoilla viimeiseen koitokseen lähdettäessä, sillä joukkueella on yksi scenen parhaista mappipooleista ja he voittivat G2:n jo pudotuspeleissä 2-0.

G2 on kuitenkin joukkue, joka ei varmasti tule luovuttamaan helpolla. Pääosin ranskalainen kokoonpano on esiintynyt edukseen ja pelannut huikean hyvällä tasolla yleisesti ottaen, vaikka rosterivaihdos tapahtui vasta seitsemän kuukautta takaperin. Erityisesti joukkueen In-game leader nexa on ollut aivan jäätävässä vireessä ja hänellä onkin koko turnauksen seitsemänneksi paras rating 1,18.

nexa puolustaa siteä

Astraliksen puolelta vähemmän yllättäen parhaita suorituksia on esittänyt device, joka on kerännyt pelaamassaan 22 kartassa jaettuun kolmanteen sijaan yltävän ratingin 1,28. Hänen kanssaan samoista lukemista löytyy suomalaisten ylpeys Aleksi ”allu” Jalli. Vaikka finaalissa ratkaisee päivän kunto, on sekä device että nexa pelaajia, joita kannattaa erityisesti pitää silmällä finaalia katsoessa.

devicen ässä G2:sta vastaan

Road to Major pisteitä palkintona

Pääpalkintona turnauksessa on Road to Major pisteitä, jotka nimensä mukaisesti vaikuttavat joukkueen mahdolliseen Major paikkaan. Ensimmäisen ja toisen sijan joukkueilla ei kuitenkaan suurta merkitystä ole, sillä voittaja saa 1600 pistettä ja kakkoseksi sijoittunut puolestaan 1500. Toki lopullista vaikutusta on vaikea arvioida, kun uusi Road to Major -järjestelmä on vielä hieman auki.

Rahallinen palkintokin toki finaalikaksikolle on luvassa, kun voittaja pokkaa itselleen $33,000 ja toiseksi sijoittunut $21,500. Tämäkin varmasti on tarpeellinen raha koronakriisin keskellä, mutta varsinkin G2:n kohdalla tärkeämpää on varmasti näyttää, että myös maailman paras pystytään kaatamaan. Zonicin suojatit ovat kuitenkin todella isossa etulyöntiasemassa 1-0-johtoasemansa turvin.

Tanskalaiset eivät ole pelanneet Miragea viimeisen kolmen kuukauden aikana, joten se varmasti bannataan. Nexan joukkue puolestaan ei suostu luopumaan Dust2:sta, vaikka heillä on ollut vaikeaa kyseisessä mapissa. Todennäköisesti siis bannilistalle päätyy myös Overpass ja isolla mahdollisuudella Train. Joten jos päätyyn asti mennään, niin allekirjoittanut olettaa näkevänsä Infernon, Vertigon, Nuken ja Dust2:n.

Tsekkaa myös: Dreamhack Masters Spring 2020 – ENCE, otteluohjelma ja kaavio

 

 


Pelaajat: ,,,
Joukkueet: ,
Ottelut: