ESL päivitti kalenteriaan – legendaarinen Kölnin turnaus aiotaan pelata LANissa

ESL IEM Cologne

ESL päivitti turnauskalenteriaan ja ilmoitti samalla, että Kölnissä pelattava legendaarinen ESL One Cologne aiotaan pelata LANissa.

ESL on yksi isoimmista turnausjärjestäjistä maailmassa ja samalla varmasti yksi niistä, jotka ovat kärsineet paljon koronapandemiasta. Valoa alkaa näkyä kuitenkin jo tunnelin päässä, mutta matka on edelleen pitkä siihen, että LAN-tapahtumia voitaisiin järjestää samalla tavalla kuin ennen.

Nyt turnausjärjestäjä on kuitenkin päivittänyt omaa kalenteriaan ja samalla ilmoittanut, että ESL One Cologne aiotaan pelata LAN-muodossa. Kölnissä nimensäkin mukaan pelattava huipputurnaus on yksi maailman isoimmista ja sen pokaali on Major-turnausten jälkeen ollut vuodesta toiseen yksi kisakauden halutuimmista.

Tässä on toki hyvä muistaa, että samainen turnaus yritettiin järjestää myös viime vuonna LANissa, mutta ne suunnitelmat vesittyivät. Syksyä kohden koronapandemia paheni jälleen maailmalla niin paljon, että organisaatio päätti siirtää turnauksen nettiin. Nyt kuitenkin mahdollisuudet ovat paljon paremmat, sillä rokotteita jaetaan ympäri maailmaa ja tilanteen pitäisi kaiken järjen mukaan vain parantua.

Vaikka tämä on ehdottomasti hyvä uutinen, niin faneille tämä ei vielä tuo makeaa mahan täydeltä. Turnaus on merkitty pelattavaksi ilman yleisöä ja pelipaikkana toimii erillinen studio Lanxess Areenan sijasta. Tätä ei toki voida pitää minään jättimäisenä yllätyksenä, sillä monessa Euroopan maassa koronatilanne on edelleen paha. Askel on kuitenkin otettu oikeaan suuntaan ja toivo LAN-tapahtumien suhteen on jälleen herätetty.


Ottelut: