ESL Pro League S11 – Koronavirus pisti liigan uusiksi

ENCE Elisa ESL Pro League

Maanantaina 16.03. alkava ESL Pro League on seuraava turnaus, joka kärsii koronaviruksesta. ESL ilmoitti, että se ei voi järjestää lopputurnausta Denverissä, vaan turnaus tullaan pelaamaan kokonaan onlinessa.

ENCEnkin edustama ESL Pro League joutui ilmoittamaan, että ei voi järjestää turnaustaan LAN-muotoisena maailmalla jylläävään ja pandemiaksi julistetun koronaviruksen vuoksi. Tämä herättää paljon kysymyksiä tuleviin otteluihin liittyen, sillä ne pelataan servereillä, jotka sijaitsevat jossain päin Keski-Eurooppaa. Tämä tarkoittaa sitä, että esimirkiksi CIS-alueelta tai Amerikasta pelaavat joutuvat antamaan todella paljon tasoitusta korkean pingin vuoksi.

Vaikka tilanne on erittäin ikävä, on kuitenkin hienoa huomata, että eSports-organisaatiot tukevat toisiaan upeasti. Heti, kun ESL ilmoitti, että turnausta ei voida pelata LANissa, niin mm. zehNin edustama GODSENT ilmoitti, että he voivat vuokrata omia fasiliteettejään muiden joukkueiden käyttöön. GODSENT ei suinkaan ole ainoa, joka on ilmaissut halunsa tukea muita organisaatioita ja onkin upeaa, että yhteisö tukee toisiaan vaikeana aikana.

Toistaiseksi onneksi turnausten peruuttamisilta ollaan vältytty, mutta sekin voi olla lähitulevaisuudessa edessä. Kaikki joukkueet pelaavat lähtökohtaisesti ottelunsa samoissa tiloissa ja yhdessä, joten jos yksi joukkueen jäsenistä sairastuu, on koko joukkue mahdollisesti sairastuvalla. On vaikea nähdä, että kaikkia tulevia turnauksia pystyttäisiin pelaamaan, jos koronavirus jatkaa leviämistä samalla tavalla kuin tähän asti.

Paluu menneisyyteen

Täysin uusihan tilanne ei suinkaan ole CS-scenelle, vaan turnauksia on kautta aikojen pelattu todella paljon onlinessa. Voidaankin siis puhua, että nyt on luvassa paluu menneisyyteen ja ESL onkin luvannut, että panostavat todella paljon katsojakokemukseen. On myös mielenkiintoista nähdä turnausten katsojalukuja, sillä ihmisiä on paljon ympäri maailmaa karanteenissa, joka voi vaikuttaa suurestikin katsojamääriin.

Myös mauttomuutta asian suhteen on noussut eteen, kun FLASHPOINTin sijasta ESL Pro Leaguen valinneille joukkueille jo pidempään kuittaillut Duncan ”Thorin” Shields kehuskeli kuinka FLASPOINT on maailman paras turnaus, joka on vahvistettu pelattavan LAN-muotoisena. Shields on yksi FLASHPOINtin päävetäjistä ja on osoittanut selvää katkeruutta siitä, että joukkueet valitsivatkin ESL Pro Leaguen, eikä hänen ideoimaansa liigaa.

 

Tsekkaa myös: Kaikki yli 500 ihmisen urheilutapahtumat perutaan Suomessa – vaikuttaa isosti Liigaan ja KHL:ään


Pelaajat:
Joukkueet: ,
Ottelut: