VIDEO: ESL Pro League – ENCE ja GODSENT edelleen vaikeuksissa

ENCE Elisa ESL Pro League

ENCE ja GODSENT olivat molemmat askissa ESL Pro Leaguessa. Tulokset kuitenkin suomalaisten näkökulmasta ovat edelleen surkeat, sillä molemmat joukkueet jatkavat turnaustaan ilman voittoja.

ENCEn ottelussa Team Vitalityä vastaan nähtiin jo paljon positiivisia pilkahduksia, mutta voitto jäi edelleen uupumaan. Sama tarina jatkui tänään, kun ENCE haastoi tanskalaisen Astraliksen ja hävisi jo kahdeksannen ottelunsa putkeen. ENCE osoitti jälleen hyviä positiivisia merkkejä, mutta voittaminen tuntuu olevan isojen kivien takana. Joukkue kuitenkin lähestyy koko ajan pistettä, jossa ketsuppipurkki voi aueta kunnolla.

Ensimmäisenä pelattiin de_dust2, joka oli ENCEn valitsema kartta. Joukkue aloitti pölyn erittäin tahmeasti ja hävisikin viisi ensimmäistä rundia, kun tanskalaiset lukottivat molemmat pommisaitit. Tämän jälkeen ENCE sai kuitenkin juonesta kiinni ja antoi Astralikselle enää kaksi kierrosta koko osiossa, joka tarkoitti, että suomalaiset nappasivat 8-7-johdon puoltenvaihtoon.

Toisen osion alkuun suomalaiset onnistuivat viemään vielä pistoolikierroksenkin ja alkoi näyttää siltä, että ensimmäinen kartta tulee menemään ENCElle. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan tanskalaiset taistelivat tiensä takaisin mukaan peliin ja lopulta aina voittoon asti. Astralis voitti viimeisestä yhdestätoista kierroksesta peräti yhdeksän ja koko mapin lopulta 16-13.

xseveNin iso clutch

Toisena karttana pelattiin Inferno ja siihen suomalaiset tulivat hyvällä sykkeellä heti alusta. Ensimmäinen pistoolikierros meni tanskalaisille, mutta sen jälkeen, kun ENCE sai aseet alkoi tapahtua. Joukkue esitti ajoittain oikeinkin hyviä riidejä siitä, mitä vastustaja tekee ja sai sitä kautta pidettyä pommisaitit hyvin lukossa. Lopulta suomalaiset saivat ensimmäisestä osiosta kahdeksan kierrosta ja sinetöivät täten sen lukemiin 8-7.

Toinen puolisko alkoi kuitenkin heikosti ja alkoi näyttää vääjäämättä siltä, että tanskalaiset naulaavat myös toisen kartan nimiinsä ja samalla koko ottelun 2-0. ENCE kuitenkin kaivoi vanhan klassisen suomalaisen sisun naftaliinista ja voitti peräti seitsemän kierrosta peräkkäin ja nappasi erittäin maukkaan karttavoitoin Infernosta kierroksin 16-14.

Iso ja tärkeä kolmas kartta

Kolmantena karttana nähtiin de_overpass, jossa Astralis on tunnetusti ollut erittäin hyvä ja ENCE ei erityisen hyviä otteita ole mapin osalta viime aikoina esittänyt. ENCE kuitenkin aloitti kartan todella nasevasti, vaikka hävisikin pistoolikierroksen sekä ensimmäisen asekierroksensa. Joukkue esitti jälleen hyviä otteita ja tuki toisiaan hienosti saiteilla. Astraliksella oli todella paljon vaikeuksia murtautua ENCEn puolustuksesta läpi ja joukkue keräsikin peräti yhdeksän kierrosta ensimmäisessä osiossa.

Toisen osion alku näytti hyvältä, kun ENCE vei nimiinsä pistoolikierroksen. Tämän jälkeen kävi kuitenkin pahin mahdollinen ja suomalaisjoukkue hävisi Astraliksen forceoston. Tämän jälkeen suomalaiset joutuivat säästökuurille, jonka aikana Astralis pääsi pitkälle karkumatkalle. Tästä juntasta suomalaiset eivät ikinä toipuneet, vaan hävisivät 10 peräkkäistä kierrosta ja sitä myöden kartan ja ottelun lukemin 2-1.

ENCEn pelissä oli jälleen useita hyviä asioita, mutta edelleen voittaminen tuntuu olevan joukkueelle lähes mahdoton este ylitettäväksi. Tälläkin kertaa ENCEllä oli täydet mahdollisuudet voittaa, mutta tärkeimmissä paikoissa se häviää kierroksia, joita ei ikinä pitäisi hävitä. Kaikki merkit paremmasta ovat toki positiivisia, mutta saattavat joukkueen kannalta tulla liiaan myöhään. Joukkue rypee parhaillaan kahdeksan ottelun tappiokierteessä, josta ei tunnu olevan poispääsyä.

GODSENTille ei vieläkään voittoa

Aiemmin iltapäivällä pelatussa ottelussa GODSENT lähti Jesse ”zehN” Linjalan johdolla haastamaan NiPiä, joka oli aloittanut Pro Leaguen erittäin tehokkaasti voittaen sekä Astraliksen, että Team Spiritin avausotteluissaan. Ensimmäisenä karttana pelattiin de_nuke, jossa GODSENT oli mukana aivan kalkkiviivoille asti ja hävisi viimeisen ratkaisevan rundin, kun kaoottinen viimeinen kierros päättyi Simon ”twist” Eliassonin 1v1 voittoon.

Nukesta edettiin kohti de_overpassia, jossa servulle saapui enää yksi joukkue. GODSENTilla ei ollut mitään jakoa, vaan NiP voitti mapin selkeästi 16-4. Erityisesti Linjalan kohdalla täytyy mainita, että hänellä oli henkilökohtaisesti erittäin vaikea päivä. ZehNillä oli selkeästi joukkueensa vähiten tappoja saanut pelaaja ja ainut, joka ei yltänyt kahdessa kartassa 30 kaappiin. NiPistä on nostettava esiin uusi tulokas Tim ”nawwk” Jonasson, joka oli selkeästi joukkueen paras pelaaja sarjan aikana.

nawwkin tärkeä 1v2

Tsekkaa myös: Bundesliigaseura saa tukea ahdinkoonsa sisältäpäin – pelaajat luopuvat palkoistaan


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,,
Ottelut: