ESL Pro Leaguessa yllätysten päivät – Yllättääkö ENCE seuraavaksi?

dycha ence pro encen

ESL Pro League on ollut täynnä yllätyksiä, kun lähes kaikki ennakkosuosikit ovat hävinneet avausottelunsa peräjälkeen. Normalisoituuko tilanne, vai jatkuvatko yllätykset?

ESL Pro League on tarjonnut mielenkiintoisia otteluita ja lukuisia suuria yllätyksiä ensimmäisinä ottelupäivinään. Iso vaikutus on ollut varmasti sillä, että ottelut on pelattu onlinessa, joka on tunnetusti ollut tulosten kannalta arvaamattomampaa ja altavastaajille parempi vaihtoehto. Tämän lisäksi niin jotkut joukkueet kuin tietyt pelaajatkin suoriutuvat paremmin, kun pelataan yleisön edessä ja paineet ovat suuremmat.

Ensimmäisenä tappion koki suomalainen ENCE, joka toki ei nykyisessä kuuden ottelun tappioputkessa ollut mikään maailman suurin ihme, mutta yllätys kuitenkin. Tämän jälkeen erittäin tahmeasti vuotensa aloittanut ja maailmanlistan ykköspaikan menettänyt Astralis maistoi tappion karvasta kalkkia hävitessään juuri rosterivaihdoksia tehneelle NiPille suoraan kahdessa kartassa 2-0. Tanskalaisten tulisikin löytää koko alkukauden kateissa ollut punainen lanka pelistään, ennen kuin tilanne pahenee oikeasti.

Pro Leaguen yllätykset eivät suinkaan loppuneet tähän, vaan seuraavaksi Complexity kaatui erittäin tiukassa ottelussa forZelle 2-1. Illan viimeisessä hitaassa puolestaan BIG kaatoi fnaticicn 2-1, jota voidaan pitää myös yhtenä erittäin suurista yllätyksistä. Ruotsalaiset ovat olleet jo usean kuukauden ajan erittäin hyvässä vireessä, joten häviö pääosin saksalaiselle BIGille ei todellakaan ollut odotettavissa.

Nämä ottelut kuitenkin kalpeni sen rinnalla, että juuri maailmanlistan uudeksi ykköseksi valittu Natus Vincere hävisi Northille 2-0. North on jo pitkään ollut erittäin potentiaalinen joukkue, joka ei ikinä ole saanut ulosmitattua todellista tasoaan. Oli siis odotettavissa, että Na`Vi tulisi voittamaan heidät helposti, mutta toisin kävi. Ilya ”Perfecto” Zalutskiyn on nostettava yhtenä suurena epäonnistujana, sillä joukkueen nuori tulokas otti vain 21 fragia kahdessa mapissa.

ENCEn vuoro yllättää?

Ensimmäisistä otteluista Pro Leaguessa voi puhtaat paperit antaa ainoastaan Team Vitalitylle, joka voitti omassa avausottelussaan zehNin GODSENTIn 2-0. Erityisesti ensimmäisessä kartassa GODSENT pisti hyvin kampoihin, mutta toisessa mapissa nähtiin jo vakuuttavampaa Vitalitya. Joukkue joutui juuri luopumaan kapteenistaan Alex ”ALEX” McMeekinistä, kun hän ilmoitti kyllästyneensä jatkuvaan matkustamiseen ympäri maailmaa. Ranskalaiset valitsivatkin uudeksi kapteenikseen joukkueen sisältä kokeneen Dan ”apEX” Madesclairen sekä lisäsi rosteriinsa vasta 17-vuotiaan Kévin ”misutaaa” Rabierin.

ENCEllä on nyt ehdottoman hyvä mahdollisuus lähteä otteluun pitkästä aikaa selvästä altavastaajan asemasta ja iskeä rosterimuutoksen tehneen Vitalityn heikkouksiin. Ranskalaisilla on varmasti vielä tilanteita, joissa kommunikaatio on ontuilevaa, koska yhteisiä harjoitustunteja on erittäin rajallinen määrä. ENCElle jokainen voitto niin Pro Leaguessa kuin joukkueenakin on tällä hetkellä elintärkeä ja olisi erittäin hienoa saada itseluottamusta nostattava voitto ennakkoon selkeästi kovempaa vastustajaa vastaan.

Nyt on siis jälleen yksi paikka pestä kasvoja ja osoittaa, että joukkueella on oikeasti vielä annettavaa. Jokainen tappio ajaa ENCEä lähemmäs toimenpiteitä tulevaisuuden suhteen ja kaikki ymmärtävät, että sama ralli ei voi jatkua enää pitkään. Tässä kohtaa voidaan vain toivoa, että suomalaisten suosikki löytää jostain itsensä uudelleen ja saa tätä kautta uutta uskoa tekemiseensä. ENCE on edelleen erittäin tärkeä Suomen CS-scenelle ja heidän pärjäämisensä olisi kaikkien etu.

Tsekkaa myös: Team Vitality – ENCE live stream – katso ottelu ilmaiseksi netistä

 


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,,
Ottelut: