Forbes: Arvokkain esports-organisaatio jopa 540 miljoonaa dollaria – katso TOP10-lista

esports tsm

Talouslehti Forbes listasi kymmenen arvokkainta esports-organisaatiota.

Forbesin arvion mukaan kymmenen arvokkaimman esports-organisaation keskimääräinen arvo on noin 353 miljoonaa dollaria eli n. 340 miljoonaa euroa. Se tarkoittaa vuonna 2020 tehtyyn edelliseen listaukseen verrattuna peräti 46 prosentin keskimääräistä kasvua.

Osa tiimeistä on näin ollen arvokkaampia kuin esimerkiksi jotkut NHL-jengit. Listaa johtava TSM olisi Forbesin vuoden 2021 NHL-arvioon verrattuna arvokkaampi kuin viisi eri joukkuetta.

Forbesin listaus esports-organisaatioiden arvosta

TSM oli myös viime vuonna ykkönen ja jatkaa nyt ylivoimasta johtoaan 540 miljoonan dollarin arvollaan. Toisena listalla on n. 80 miljoonaa dollaria perässä oleva 100 Thieves, joka teki isoimman kasvun. Molemmilta löytyy laaja lista eri pelejä, kuten League of Legends ja Valorant. Uutena tulokkaana listalta löytyy Fnatic, joka ylsi sijalle seitsemän.

Forbesin arviota on kritisoitu, koska sen katsotaan olevan pahasti yläkanttiin. Tämä johtuu siitä, että esports-organisaatiot toimittavat talouslukunsa itse. Myös itse organisaatioiden sekä talouslehden arvioissa on eroja. Esimerkiksi Team Liquidin oma valuaatio on 25 miljoonaa dollaria pienempi kuin Forbesin vastaava.

Lue myös: Major-turnauksen avauskierroksen ohjelma selvillä – ENCE ja G2 saavat hurjat vastustajat