Näin paljon esports-tähdet ovat tienanneet – TOP5:ssä kaksi suomalaista

jerax esports

Esports on alati kasvava ala, jossa palkintorahat ovat suorastaan räjähtäneet viimeisten vuosien aikana. Seuraavaksi käydään läpi eniten tienanneita pelaajia.

Esportsin osalta on jaettu jo kymmeniä miljoonia palkintorahaa, kun monet eri pelaajat ovat onnistuneet kerryttämään mojovan potin. Tuottoisin peli on ehdottomasti ollut Dota 2, josta on tienattu järisyttäviä summia.

Myös suomalaiset esports-tähdet ovat saaneet osansa palkintorahoista, sillä viiden parhaan joukosta löytyy peräti kaksi pelaajaa. Nämä ovat Jesse ”JerAx” Vainikka (listan toinen) sekä Topias ”Topson” Taavitsainen (listan viides), jotka ovat molemmat Dota 2 -pelin tähtiä. Kaksikon lisäksi vähän aikaa sitten uransa päättänyt Lasse ”Matumbaman” Urpalainen löytyy sijalta kahdeksan.

Kaikkien aikojen eniten tienannut peluri on tanskalainen Johan ”N0tail” Sundstein, joka on kerryttänyt palkintorahoja n. 7,1 miljoonaa dollaria. Hän on myös samalla ainoa, joka on onnistunut kasvattamaan potin yli seitsemään miljoonaan.

Muiden isojen esports-pelien osalta listalta löytyy Fortnite- ja CS:GO-pelaajia. CS:n parista parhaiten ovat tienanneet Astraliksen tiimissä dominoineet Peter ”dupreeh” Rasmussen sekä Andreas ”Xyp9x” Højsleth (n. kaksi miljoonaa dollaria).

Kymmenen eniten tienannutta esports-tähteä

Lähde esportsearnings.com.