Europe Minor Closed Qualifier – Suomalaisille paikkoja auki Brasiliaan

ENCE

Euroopan suljetut Minor -karsinnat on edessä 7-8.3.2020. Karsintoihin osallistuu yhteensä 16 joukkuetta, joista kahdeksan pääsee jatkamaan kohti Brasiliaa. Kolmessa karsintoihin osallistuvasta joukkueesta on suomalaisedustusta.

Tulevana viikonloppuna on edessä tiukkaakin tiukemmat karsinnat, kun taistelu paikasta Minoreilla ja sitä kautta Majoreilla käy kuumana. Avausottelut on jo julkaistu ja alustavasti näyttäisi siltä, että suomalaisilla oli arpaonnea mukana. GODSENT (zehN) kohtaa Copenhagen Flamesin, OG (Aleksib) ottaa mittaa ranskalaisesta Hereticsistä ja ehdottomasti tiukimpaan paikkaan joutuu KOVA, joka saa vastaansa maailmanlistalla #14. sijalla majailevan Heroicin.

Turnaus on melko lyhyt ja se pelataan onlinessa, joten ylimääräisiä paineita ei ainakaan yleisön muodossa ole luvassa. Ottelut pelataan Best of Three -muotoisina ja kahdella voitolla pääsee jatkoon, kun taas kahdella tappiolla tippuu karsinnoista. Palkintona turnauksesta on kahdeksan paikkaa Brasilian Minor-karsinnoissa, joista on mahdollisuus edetä aina ESL One Rio Majoreihin. Oheisen linkin takaa voit vielä tsekata, että miten bracketit muodostuvat turnauksessa ja ketkä voivat kohdata kenetkin.

Karsinnoissa mukana isoja nimiä ja menestyneitä kokoonpanoja

Ehdottomasti Minor-karsinnoista puhuttaessa täytyy nostaa esiin muutama joukkue, sillä maailman top-20 -joukkueita karsintoihin mahtuu peräti kuusi. Näistä luonnollisesti suosituin ja tunnetuin on #4 majaileva fnatic, joka on ollut erittäin kovassa vireessä useamman kuukauden ajan. Muita top-10 -joukkueita turnauksessa ei ole mukana, mutta aivan kymmenen parhaan tuntumasta löytyy useampi joukkue. Fnaticin lisäksi karsintojen ehdottomasti suurimpia ennakkosuosikkeja ovat MAD Lions, NiP, Heroic ja OG.

Yksi mielenkiintoisimmista joukkueista on varmasti Dignitas, jossa vanha NiPin kokoonpano on jälleen löytänyt toisensa täydennettynä nuorella norjalaisella Håkon ”hallzerk” Fjærlillä. Kyseinen kokoonpano dominoi CS-kenttiä GO:n alkuaikoina ja he pitävätkin edelleen ennätystä peräkkäisistä voitetuista otteluista LAN-tapahtumissa (87-0). Joukkue osoitti heti, että heillä on vielä annettavaa ja valloitti paikkansa suljetuissa karsinnoissa heti ensimmäisissä avoimissa karsinnoissa.

Mielenkiintoisia nimiä siis riittää ja karsinnoista tulee varmasti erittäin kovatasoiset. Suomalaisten edustamilla joukkueilla on kaikilla mahdollisuus jatkoon ja onkin upeaa huomata, että suomalaiset ovat saaneet entistä enemmän jalansijaa kansainvälisille kentille ja taistelevat tosissaan paikoista isoimmissa turnauksissa. Tästä on erittäin hyvä jatkaa eteenpäin CS-vuotta 2020.

Tsekkaa myös: Elisa Invitational 2020 – Mukana kaksi suomalaisjoukkuetta!

 


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,,
Ottelut: