Fantastista HAVU! – Toinen peräkkäinen voitto Flashpointin karsinnoista

HAVU

HAVU jatkoi hyviä otteitaan, kun se kohtasi romanialaisen Nexuksen Flashpointin karsintojen toisessa ottelussaan.

HAVU aloitti Flashpointin karsinnat eilen ja ottikin heti kärkeen maukkaan voiton, kun se kukisti ranskalaisen Hereticsin tiukan väännön jälkeen lukemin 2-0.

Tänään joukkueella oli luvassa uusi haaste, kun romanialaisjoukkue Nexus pyrki tiputtamaan suomalaisjengin alempaan kaavioon. Nexus kukisti yllättäen eilisessä avausottelussaan forZen, joka oli karsintoihin lähdettäessä yksi ennakkosuosikeista.

Mappeja päivän otteluun pääsi valitsemaan ensimmäisenä romanialaisvastustaja, joka nappasi itselleen Miragen. HAVU puolestaan päätyi ydinjätemaa Nukeen ja mahdolliseksi ratkaisevaksi kartaksi ottelussa jäi Dust2.

Tasaista vääntöä alusta alkaen

Mirage alkoi HAVUn kannalta surkeasti, kun romanialaiset menivät nopeasti 7-0-johtoon. Tämän jälkeen suomalaiset kokosivat kuitenkin rivinsä ja löysivät uutta juonikkuutta hyökkäyksiinsä, joka siivitti jengin mukavaan lentoon osion loppua kohden. Puolia vaihdettiin Nexuksen johtaessa 9-6.

Toiseen osioon mentäessä tilanne kääntyi päälaelleen ja HAVU aloitti tällä kertaa puoliskon mainiosti. Loppua kohden Nexus sai entistä enemmän otetta pelistä ja lopulta joukkueet eivät löytäneet paremmuutta varsinaisen peliajan puitteissa, vaan tilanteessa 15-15 edettiin jatkoajalle.

Jatkoaikoja tarvittiin lopulta neljä, jotta voittaja saatiin selville. HAVU oli jo kerran kuilun partaalla, mutta onnistui kolmannella jatkoajalla nousemaan kolmen kierroksen tappioasemasta tasoihin ja neljännessä jatkoajassa katkaisemaan vastustajan lennolta siivet lopullisesti. Loppulukemat tiukasta Miragesta HAVUlle 28-24.

doto huokaisee helpotuksesta maratonmapin jälkeen

HAVU puolustaa vahvasti

Nuken suomalaiset aloittivat myös hyökkäävällä puolella, joka on kartassa selvästi haastavampi. Jälleen hyökkäykset tuottivat osion alussa suuria vaikeuksia, joka siivitti Nexuksen mukavaan johtoon. Tällä kertaa osion loppua kohden ei myöskään nähty samanlaista comebackia, joten puolia vaihdettiin romanialaisten 11-4-johdossa.

CT-puolelle päästyään HAVU oli kuin uudestisyntynyt ja alkoi kerätä kierroksia kasaan hyvää tahtia. Ei mennyt aikaakaan, kun joukkue oli kirinyt jo rinnalle ja ohi. HAVUn huikea puolustus doton johdolla toi joukkueelle tärkeän voiton mapista lukemin 16-13 ja ottelusta 2-0.

doto käynnistaa HAVUn comebackin

Tämä tarkoittaa HAVUn kannalta etenemistä seuraavalle kierrokselle, jossa vastaan asettuu Gambit, joka on hieman korkeammalla maailmanlistalla kuin HAVU. Ottelun voittaja etenee lohkon finaaliin, jonka voittaja selvittää tiensä Flashpoint 2 -turnaukseen.


Pelaajat:
Joukkueet:
Ottelut:
Mapit: ,