Fantastista HAVU – suomalaisjoukkue BLAST Risingin voittoon!

HAVU

HAVU ja Endpoint mittelöivät keskenään, kun BLAST Rising -turnaus huipentui finaaliin. Suomalaisjoukkue lähti ennakkosuosikkina otteluun, josta muotoutui todellinen kolmen kartan trilleri.

Karttavalintoja pääsi ensimmäisenä tekemään Endpoint, joka päätyi valitsemaan de_vertigon. Tämä ei sinällään ollut mikään suuri yllätys, koska HAVUlla oli todella vaikeaa Vertigossa viimeksi, kun joukkue kohtasi Alternate ATTAXin. HAVU päätyi itse tuttuun ja turvalliseen de_trainiin ja finaalin mahdolliseksi decideriksi jäi klassinen de_dust2.

Vertigo alkoi jälleen suomalaisten kannalta surkeasti, kun britit rummuttivat hyökkäyksiään molempia sitejä kohden. HAVU hävisi pislakierroksen ja onnistui ottamaan vyölleen vain yhden asekierroksen, ennen kuin hävisi jälleen kiesin, joka tuhosi joukkueen pankin. Tämä tarkoitti ZOREElle ja kumppaneille pahinta mahdollista aloitusta CT-puolelle.

Britit valppaina alusta asti

Endpoint jatkoi vahvoja otteitaan läpi teropuolensa, eikä antanut HAVUlle kertaakaan kahta peräkkäistä kierrosta. Tämä tarkoitti jatkuvaa rahallista kurimusta, joka johti todella huonoihin tavaroihin useammalla kierroksella. Puolustaminen ilman kunnon kamoja aiheutti sen, että suomalaisjoukkue oli täysin vastaantulijana ensimmäisessä osiossa, kun britit nakutti taululle lukemat 11-4.

HAVU hävisi toisen osion alkuun jälleen pislarundin, joka tiesi vaikeuksia. Joukkue kuitenkin näytti, että eivät ole valmiita luovuttamaan, vaan nappasi aseet saatuaan heti neljä peräkkäistä kiesiä. Britit pääsivät jo 15 kierrokseen, mutta sitten hoody etunenässä näytti todellista suomalaista sisua ja HAVU kampesi uskomattomalla seitsemän kierroksen comebackilla itsensä jatkoajalle.

Puoliskoja ei jatkoajalle vaihdeta, joten HAVU jatkoi hyökkäämistä. Jatkot alkoivat mahtavasti, kun sAw nappasi upean 1v3 ja antoi joukkueelleen johtoaseman ottelussa ensimmäistä kertaa. Tämä ei kuitenkaan lannistanut vastustajia, vaan Endpoint osoitti todellista sitkeyttä voittamalla tarvittavat neljä kierrosta ja finaalin ensimmäisen  kartan numeroin 19-17.

HAVU taisteli, mutta se ei aivan riittänyt

HAVU junassa kuin kotonaan

Junasta oli odotettavissa paljon Vertigoa helpompi suomalaisittain. HAVU nappasi ensin pistoolikierroksen ja kesti myös vastustajan säästöt. Ensimmäisen asekierroksen Endpoint otti nimiinsä, mutta hävisi heti tämän jälkeisen kierroksen, joten alku vaikutti sLowin jengille lupaavalta. Britit kuitenkin näyttivät, että eivät turhaan olleet päässeet finaaliin ja veivät lopulta puoliskon nimiinsä 10-5.

Saarivaltiolaiset jatkoivat hyviä otteitaan pislavoitolla ja tilanne alkoi näyttää jo todella tukalalta HAVUn kannalta. ZOREE yritti pelastaa upeilla frägeillään suomalaisille vielä forcen, mutta hävisi tiukan 1v1. Liekkilasse ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan otti joukkueensa reppuselkään, kun HAVU taisteli itsensä jälleen upealla comebackilla peliin mukaan.

Helppoa junastakaan ei tullut, sillä luvassa oli jälleen kaikki varsinaisen peliajan kierrokset joukkueiden mittelöidessä paremmuudestaan. HAVU antoi viimeisen 12 kierroksen aikana vastustajalleen vain yhden rundin ja voitti Trainin lopulta tiukimmalla mahdollisella tavalla lukemin 16-14. AWP-kivääriä käsittelevä ZOREE oli hirmuliekissä ja napsi itselleen 30 frägiä.

hoody ja ZOREE puolustavat hallia mallikkaasti

Finaali ratkeaa klassikkoon

Ratkaisevaksi kartaksi jäi kaikkien klassikkojen äiti Dust2. Kotikatsomoissa oli jo kahden ensimmäisen kartan osalta vedetty sen verran nitroja, että kolmannesta mapista toivottiin hieman helpompaa voittoa disturbedin suojateille. Erityisen toivottavaa oli, että HAVU ei antaisi jälleen kymmentä kierrosta eteen ja alkaisi vasta sitten pelata.

HAVU toimitti juuri sitä, mitä kansa tilasi. Endpointilla ei ollut mitään saumaa, kun suomalaisjoukkue hyökkäsi vastustamattomasti kohti sitejä ja otti itselleen ensimmäiset 11 ja yhteensä 14 kierrosta ensimmäisen osion osalta. Britit nappasivat vielä pislakiesin nimiinsä, mutta hävisi heti perään suomalaisten forcen, joka käytännössä sinetöi ottelun.

Kolmas kartta päättyi täydelliseen ylijuoksuun 16-3, joka tarkoittaa, että HAVU on voittanut BLAST Rising -turnauksen. Joukkue nappaa turnausvoitosta itselleen 17 300 dollaria palkintorahaa sekä tekee jälleen nimeään tunnetummaksi. Tämä on jatkon kannalta todella tärkeää ja auttaa joukkuetta saamaan suoria invitejä turnauksiin entistä enemmän.

Katso myös:Video: G2-tähti kennyS otti jäätävän ässän Astralisia vastaan

 

 

 

 

 


Pelaajat: ,
Joukkueet:
Ottelut: