FaZe Clan myytiin! Omistajalla hallussaan myös Complexity – valtaisa eturistiriita vie toiselta Major-paikan

FaZe Clan

Valtavia taloudellisia tappioita tehnyt FaZe Clan on myyty. Uusi omistaja on GameSquare, joka omistaa myös CS-joukkue Complexityn.

GameSquare on esportsiin keskittynyt holding-yhtiö, jonka taustalta löytyy NFL-seura Dallas Cowboys, joten rahaa on mielettömät määrät taustalla. Yhtiö teki FaZe Clanista 16 miljoonan euron tarjouksen, joka hyväksyttiin.

Uuden omistajan tulo tuo mukanaan myös ison eturistiriidan, koska sama yhtiö omistaa nyt FaZe Clanin sekä Complexityn. HLTV saikin Valven kommentin asiaan, mikä ei jätä mitään epäselvyyttä. Valven mukaan minkäänlaista eturistiriitaa ei sallita ja se olettaa kaikkien noudattavan sääntöä viimeistään vuoden 2025 alusta lähtien. Tuolloin kumppaniliigat poistuvat lopullisesti ja kaikki turnaukset ovat avoimia.

Valven ilmoitus tarkoittaa sitä, että FaZe Clan ja Complexity eivät voi pelata Majoreissa samaan aikaan niin kauan kuin tiimeillä on sama omistaja.

Mikä mielenkiintoisinta, niin tiimithän kohtaavat heti sunnuntaina keskenään IEM Sydneyn finaalissa. Tulevaisuudessa vastaavaa ei välttämättä tulla enää näkemään.


Joukkueet: