Kokemus puhui – FaZe pudotti maailmanlistan ykkösjoukkueen

FaZe

FaZe ja Gambit taistelivat paikasta välieriin, kun joukkueet kohtasivat IEM Cologne 2021 -turnauksessa.

Todellisena alisuorittajana pitkään operoinut FaZe Clan on saanut jälleen tuulta purjeisiinsa, kun CS-ottelut palasivat LANeille. Kokenut joukkue on ollut ehottomasti yksi isoimmista yllättäjistä IEM Colognessa, johon se pääsi mukaan vasta Play-In -vaiheesta.

Tiimin tilannetta ei tietystikään ole helpottanut se, että rosteri on kokenut muutoksia jatkuvasti. Ensin NiKo lähti pelaamaan serkkunsa kanssa G2:n riveihin, jonka jälkeen Kjaerbye penkitettiin ja viimeisimpänä brasilialaistähti coldzera sai siirtyä joukkueen penkille.

FaZe on kaatanut turnauksessa kovia joukkueita, mutta nyt vastassa oli isoin mahdollinen haaste. Huikeassa vireessä oleva maailmanlistan ykkösjoukkue Gambit oli nimittäin joukkueen esteenä välieräpaikkaa ajatellen, joten helposta vastustajasta ei ollut kyse.

Tiukkaa taistelua alusta loppuun

Alusta alkaen oli nähtävissä, että FaZe tulee taistelemaan voitosta illan ottelussa. Ensimmäiset kaksi mappia olivat todella tasaisia, kun Ancientissa nähtiin FaZen toimesta fantastinen comeback, joka toi tiimille 16-13-voiton. Overpassissa puolestaan Gambit onnistui pitämään pintansa ja naulasi tasoituksen toisella jatkoajalla lukemin 22-20.

Kaikki jäi näin ollen kiinni Infernosta, johon lähdettiin Gambitin komennossa. FaZe sai kuitenkin nopeasti juonen päästä kiinni ja alkoi takoa sellaisia hyökkäyksiä, että CIS-joukkue jäi täysin jalkoihin. Tämän johdosta ottelu kääntyi selvästi FaZelle, joka vei mapin upeasti nimiinsä numeroin 16-9 ja voitti näin ollen ottelun maailman ykkösjoukkuetta vastaan kartoin 2-1.

Twistzz katkaisee Gambitin selkärangan

Matsit jatkuvat tänään, kun Natus Vincere haastaa FaZen ja G2 kohtaa Astraliksen. Astralista voidaan pitää myös yllättäjäjoukkueena, sillä devicen menettänyt jengi ei missään nimessä ollut papereissa vahvin ehdokas välieriin. Nyt voidaan kuitenkin jo todeta, että LAN-turnaukset ovat täysin eri juttu ja kokemus on arvossa arvaamattomassa tiukoissa paikoissa.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,