Finesports Warzone-turnaukset – tällainen formaatti on kyseessä

warzone

Finesports aloitti Warzone-turnausten järjestämisen joulukuussa 2020, tuodakseen ihmisiä yhteen ja luodakseen mahdollisuuden rentoon, mutta kilpailulliseen pelaamiseen. Turnauksia on tähän mennessä järjestetty viisi ja kuudes Warzone-turnaus järjestetään 29.5.2021.

Osallistujia on ollut hyvin mukana ja turnausten henki on todella ystävällinen, vaikka asetelma onkin kilpailullinen. Finesports hallinnoi turnauksiaan heidän Discord-serverillään, jonne on luotu yli kahdensadan pelaajan yhteisö.

Finesportsin järjestää Warzone-turnausten lisäksi myös pelivalmennusta sekä erilaisia tapahtumia pelaamisen ja E-urheilun ympärille. Finesports luo rehtiä E-urheilukulttuuria mahdollistamalla tilanteita, joissa voit näyttää taitosi. Rehti E-urheilu tarkoittaa Finesportsin porukalle luottoa omiin taitoihin ja sitä, että ne kantavat.

Turnauksia hallinnoidaan Finesportsin Discord-palvelimen lisäksi myös Battlefy-alustan kautta. Jokaisen turnauksen jälkeen Finesports on kehittänyt toimintaansa saadun palautteen ja omien huomioittensa pohjalta esimerkiksi turnauksen rakennetta, sääntöjä tai pisteytystä parempaan suuntaan. Toiminnan jatkuva kehittäminen on ollut pelaajien mieleen ja osallistujat ovat kokeneet voivansa vaikuttaa Finesportsin toimintaan.

Toiminnallaan Finesports haluaa tukea ja kehittää suomalaista E-urheilua, rikkoa pelaamiseen liittyviä negatiivisia ajatusmalleja sekä luoda matalan kynnyksen harrastus- ja turnaustoimintaa Suomeen. Call of Duty Warzone on Battle Royale genreen kuuluva peli, jossa pelaajan tarkoituksena on selvitä viimeisenä hengissä taistelu areenalla. Suosittuja battle royaleja ovat muun muassa Fortnite ja PlayerUnknown’s Batllegrounds (PUBG). Fortnitessa ja PUBG:ssa on olemassa ominaisuus, joka mahdollistaa kilpapelaamisen sekä pelin striimaamisen selostuksineen.

Warzonessa tällaisia ominaisuuksia ei vielä ole, mikä puolestaan hieman hankaloittaa pelin kilpailullistamista. Näiden ominaisuuksien puuttumisesta huolimatta Finesports on halunnut luoda kuukausittaisia turnauksia Warzoneen. Pelissä on järjestetty Kill Race-tyyppisiä turnauksia, joissa pelaajille annetaan tietty aika, jonka sisällä heidän on kerättävä mahdollisimman paljon pelin sisäisiä tappoja.

Pelaajat eivät siis ole yhdessä samassa pelissä, vaan jokainen voi pelata aikamääreen sisällä niin monta peliä omaan tahtiin, kuin haluaa. Tästä syystä Finesports halusi kehittää turnaustoimintaa, jossa kaikki pelaajat ovat samassa pelissä ja pääsevät pelaamaan toisiaan vastaan verkon välityksellä.