FPX elintärkeään voittoon – vähintään yksi suomalainen EPL:n pudotuspeleihin

GORILLAZ sergej SuNnyn sunny ENCEn GODSENT ENCE IEM Beijing DreamHack Masters Winter FPX GORILLAZ

Suomalaispelaajien suNnyn ja zehNin edustama FPX (FunPlus Phoenix) otti elintärkeän voiton ESL Pro Leaguessa.

Kahden suomalaispelaajan edustama FPX otti pakkovoiton, kun se kohtasi saksalaisjoukkue BIGin. Tappiolla joukkue olisi käytännössä varmasti ollut ulkona EPL:n pudotuspeleistä, mutta nyt joukkueella on vielä mahdollisuus lunastaa paikkansa jatkossa.

Ottelusta muodostui lopulta todellinen trilleri, jossa voittaja ratkesi vasta viimeisen kartan viimeisellä kierroksella. Matsin tasaisuudesta kertoo se, että kolmen kartan aikana varsinaisen peliajan kierroksia pelattiin 84/90 ja yksi mapeista meni kaiken lisäksi jatkoajalle.

Matsi alkoi FPX:n valitsemalla Infernolla, jossa saksalaiset saivat parhaimmillaan kolme karttapalloa. Näitä BIG ei kuitenkaan onnistunut käyttämään, joka sytytti suomalaiskaksikon joukkueen fantastiseen jatkoaikavoittoon lukemin 19-17.

FPX nappaa voiton väkisin

Ilo ei kuitenkaan jatkunut pitkään, kun BIG tuli todella vahvasti omaan karttavalintaansa Mirageen. Tämä oli selvästi isoimmalla erolla mennyt kartta, kun saksalaiset olivat erityisesti toisessa osiossa aivan ylivoimaisia. CT-puolen lukotus oli niin tiukka, että suNny ja zehN joutuivat tyytymään vain yhteen kierrokseen ja 16-10-tappioon.

Tasatilanteessa mentiin ratkaisevaan kolmanteen karttaan, joka oli Nuke. Pitkään näytti siltä, että BIG jatkaa mirressä löytämällään vireellä ylivoimaiseen voittoon, kunnes tilanteessa 13-7 FPX heräsi upeasti peliin mukaan. Tästä alkoi uskomaton comeback, joka toi viimeisellä mahdollisella kierroksella joukkueelle 16-14-voiton.

zehN pelastaa joukkueensa

Voiton myötä suomalaisten asetelmat parani lohkovaiheessa, sillä tämän myötä sekä BIG että Renegades ovat ulkona pudotuspeleistä. Tämä tarkoittaa sitä, että joko suNnyn ja zehNin FPX tai Aleksib:n OG tullaan näkemään pleijareissa. Viimeinen paikka ratkaistaan perjantai-iltana kello 20:00, kun joukkueet kohtaavat toisensa tärkeässä ottelussa.


Pelaajat: ,,
Joukkueet:
Ottelut:
Mapit: ,,