G2 historiallisessa voittoputkessa – oliko Aleksib sittenkin ongelma?

aleksib g2

Suomalaispelaaja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen entinen seura G2 on löytänyt uskomattoman vireen, sillä se on voittanut jo 19 karttaa putkeen.

IEM Katowice 2022 -turnauksen finaalissa pelaava G2 on löytänyt rosterimuutosten jälkeen uskomattoman vireen. Tiimi on voittanut nyt 19 LAN-mappia peräkkäin, mikä on historian toiseksi kovin saldo. Ykköspaikkaa pitää NiP, joka nakutti CS:GO:n alkuaikoina käsittämättömän 87 voiton putken.

Suomalaislasien läpi tilanne ei näytä hyvältä, sillä samainen tiimi oli isoissa vaikeuksissa, kun Aleksib johti joukkuetta. Herääkin siis kysymys, oliko suomalaispelaaja joukkueen todellinen ongelma, kun peli ei kulkenut.

Mitä G2:ssa on tapahtunut?

Tulivoiman kannalta G2 on ehdottomasti vahvempi tällä hetkellä, sillä Justin ”jks” Savage on paljon parempi pelaaja kuin Audric ”JACKZ” Jug. Tätä tietysti kompensoi hieman se, että uusi IGL Rasmus ”HooXi” Nielsen puolestaan on heikompi frägääjä kuin Aleksib.

Ero pelureiden frägivoimassa ei kuitenkaan ole niin iso, että se voisi pelkästään selittää nykyistä tilannetta. Tiimi vain yksinkertaisesti pelaa tällä hetkellä todella paljon vapautunempaa CS:ää, mikä antaa erityisesti Nikola ”NiKo” Kovačille ja Ilya ”m0NESY” Osipoville mahdollisuuden loistaa.

On siis helppo todeta, että Aleksib:llä oli sellaiset avaimet käsissään, joilla olisi pitänyt pärjätä paremmin. Suomalaisen tiukka pelityyli ei kuitenkaan sopinut G2:n supertähdille, jonka myötä siirto oli vääjäämätön. Nyt pelurilla on kuitenkin viimeinen iso näytönpaikka, sillä NiPin jälkeen tuskin enää tulee uutta mahdollisuutta, jos projekti epäonnistuu.

G2 HooXin komennossa, kuva HLTV.org.
G2 Aleksib:n komennossa (pelatut rundit eivät pidä paikkaansa), kuva HLTV.org.

Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut: