Dreamhack Masters 2020 – G2 saa revanssin Astralista vastaan

G2

Dreamhack Masters 2020 jatkuu todellisella herkkupalalla, kun G2 ja Astralis kohtaavat tänään kello 18:30. Ottelusta odotetaan tasaväkistä vääntöä, vaikka viimeksi kohtaaminen olikin täysin yksipuolinen.

G2 ja Astralis kohtasivat hiljattain ESL One: Road to Rion finaalissa, jossa Astralis oli täysin murskaava. Ottelusta odotettiin paljon enemmän, mutta katsojien pettymykseksi matsista muodostui melkoinen pannukakku. Ranskalaisilla on kuitenkin oiva mahdollisuus ottaa revanssi maailman parhaita vastaan, kun joukkueet mittelöivät lohkon kärkisijasta.

Astralis on varmistanut paikkansa jo jatkossa kahdella selkeällä voitollaan, mutta G2 voi vielä valahtaa lohkon kolmanneksikin. Keskinäisten otteluiden vuoksi joukkueen pitäisi kuitenkin olla turvassa jatkoa ajatellen, nimittäin jokaisesta lohkosta menee jatkoon kolme joukkuetta.

Käyttääkö G2 tilaisuuden hyväkseen

Astralis oli pakotettu rosterivaihdokseen juuri ennen turnausta, kun gla1ve ilmoitti, että hän jää kolmen kuukauden sairauslomalle burnoutin vuoksi. Aihe onkin kirvoittanut eSports-maailmaa toden teolla ja useampia pelaajia on tullut julkisuuteen omien burnoutiensa takia. Tämä on lajin kannalta ensiarvoisen tärkeää, jotta pelaajille saadaan sellaiset oikeudet, jotka heille kuuluu.

Yleensä rosterivaihdos heikentää joukkueen esityksiä ainakin muutamaksi kuukaudeksi, joten G2:lla on todella hyvä mahdollisuus haastaa Astralis toden teolla. Juutit ovat kuitenkin osottaneet, että heiltä löytyy todellista sinnikkyyttä, kun he ovat napanneet jo kaksi helpohkoa 2-0-voittoa uuden pelaajansa JUGin kanssa.

Ranskalaisilla on kuitenkin tänään tuhannen taalan paikka ja heidän pitäisi ehdottomasti käyttää tilaisuus hyväkseen ja napata itselleen henkisesti tärkeä niskalenkki zonicin suojateista. Voitto olisi tärkeä boosti jatkoa ajatellen ja antaisi uskoa siihen, että joukkue voi päihittää myös maailman parhaat.

Lähtökohdat Astraliksen puolella

Kun katsotaan statseja muutaman ensimmäisen ottelun osalta, on todettava, että tanskalaiset ovat olleet erittäin vahvoja. Erityisesti Magisk on pakko nostaa esille, sillä hän otti IGL:n viitan hartioilleen ja on silti kahden ensimmäisen ottelun osalta huikeassa 1,28 ratingissa, joka on devicen jälkeen paras koko lohkossa.

Ensimmäinen ottelu Northia vastaan oli vaikea G2:lle. Toisessa matsissaan Heroicia vastaan ranskalaiset nousivat haudan partaalta vielä uskomattomaan 19-16-voittoon, joka pelasti heidän mahdollisuutensa jatkoon lohkosta. Upea taistelu lähes varmasta tappioasemasta antoi joukkueelle varmasti lisävoimaa tätä kohtaamista varten.

Lähtökohdat otteluun ovat siis devicen ja kumppaneiden puolella, mutta G2 tuskin luovuttaa ottelua helposti. Soppaa hämmentää ehdottomasti lisää vielä tanskalaisten rosterivaihdos, jolla on varmasti merkitystä. Jos vahvassa vireessä olevat hUnter- ja kennyS pääsevät hyvään pelimoodiin, niin ottelusta voidaan odottaa todellista kolmen kartan jännitysnäytelmää.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut: