Gamers8 Grand Final: ENCE – Vitality – tässä asetelmat huipennukseen

ENCE Hussar Cup

Gamers8-turnaus huipentuu sunnuntai-iltana, kun ENCE ja Vitality taistelevat miljoonaturnauksen voitosta. Tässä asetelmat finaaliin.

Se on fakta, että sunnuntain mestari kuittaa 400 000 dollaria. Jäätävä palkintopotti kelpaisi varmasti molemmille organisaatioille, mutta varsinkin ENCElle, joka pettyi IEM Colognen finaalissa. Vitalitylla on allaan keväältä Majorin voitto, joten tiimi on päässyt juhlimaan isoa pyttyä.

ENCEn kannalta hyvää lupailee se, että tiimi ei ole hävinnyt yhdellekään TOP5-tiimille BO3-ottelua yli 330 päivään. IEM Colognen finaalissa tuli toki tappio TOP5-joukkueelle, mutta tuolloin peli oli BO5-systeemillä.

ENCE ja Vitality kohtasivat juuri Kölnissä, jossa suomalaisorganisaatio nappasi upean voiton numeroin 2-1. Myös maaliskuussa pelatussa edellisessä BO3-ottelussa nähtiin ENCEn juhlat.

Se on varmaa, että sunnuntain finaalissa tullaan bännäämään Inferno ja Ancient. ENCEn kannalta valinta saattaa kohdistua edelleen Nukeen, joka on tiimille valtaisan hyvä kartta. Toki Vitality voitti juuri viimeksi Nuken, joten se voi asettaa valinnalle pientä epävarmuutta. Vitalityn puolella tilastot puoltavat sitä, että valinta kohdistuu Miragen.

Tämä tarkoittaisi sitä, että ratkaisevaksi kartaksi olisi tarjolla Vertigo, Overpass ja Anubis.

Kun lähdetään tutkailemaan kuumia pelaajia, niin pitkälti odotuksissa on NertZ:n ja ZywOon välinen yhteenotto. Kaksikko on ollut jäätävässä iskussa läpi turnauksen, mutta vasta finaalissa mitataan se todellinen iskukyky. NertZ on 1.36 ratingilla selvästi kovin pelaaja, joten mestaruuden tullessa mies tulee pokkaamaan varmasti MVP-pystin.

Taustalta tulivoimaa tarjoilevat varmasti dycha ja Magisk, mutta ENCEn puolelta suorittamisen on oltava järjestäen hyvää, koska tulivoima on ennakolta Vitalityn puolella kovempaa.

Finaali alkaa klo 20:00, jolloin saamme vastauksia kysymyksiin.


Joukkueet: ,
Ottelut: