GODSENT ja OG jatkopeleihin – varmistaako ENCE paikkansa jatkossa?

OG ISSAA

Eilen nähtiin todellista suomalaistykitystä cs_summit 6 -turnauksessa, kun GODSENT ja OG varmistivat paikkansa jatkopeleissä. Tänään mahdollisuuden jatkoon saa vielä ENCE, joka kohtaa Heroicin uudelleen.

GODSENT ja OG lähtivät eilen isoina altavastaajina omiin otteluihinsa, kun heitä vastaan asettui maailmanlistan sijalla #1 oleva G2 sekä tämän hetken ehdottomasti kuumin CS-jengi BIG. Joukkueiden suomalaispelaajat zehN ja Aleksib olivat kuitenkin hyvässä vireessä, kun molempien pelaajien tiimit onnistuivat yllättämään vastustajansa upealla tavalla.

G2 valitsi ensimmäiseksi kartaksi Trainin, jossa se ei saanut mitään aikaan. GODSENT oli täysin suvereeni ensimmäisessä mapissa, kun se puolusti sitejä upeasti ja lopulta naulasi pelin helpohkohti numeroin 16-6. Tämä oli selkeästi iso myrskyvaroitus vastustajalle, jonka karttavalinnasta oli kyse. Toisena mappina tässä sarjassa nähtiin Nuke, jonka devilwalkin suojatit valitsivat.

Nuke alkoi G2:n kannalta paremmin, kun tiimi pääsi aloittamaan CT-puolella. GODSENT oli terävä kolmen ensimmäisen kiesin osalta, mutta sitten joukkueen hyökkäykset lamaantuivat täysin kansainvälisen kokoonpanon puolustuslinjaan. Viimeisistä kierroksista jengi sai enää yhden itselleen ja oli puolia vaihdettaessa 11-4-tappiolla, joten kolmas kartta oli enemmän kuin todennäköinen.

CT-puolella zehNin jengi näytti uskomatonta sinnikkyyttä, kun joukkue taisteli tiensä vielä tasoihin. Erityisesti joukkueen uusi tanskalaispelaaja farlig oli aivan karmeassa iskussa AWP-kiväärillään ja nappasi 32 kaappia. Jatkoajalla GODSENT oli lyömätön, kun se vei kaikki kolme CT-puolen kierrostaan ja täydensi tätä vielä tarvittavalla hyökkäyskiesillä vieden ottelun upeasti lukemin 2-0.

zehN juhlii jatkopaikkaa

OG ei suostunut taipumaan

OG ja BIG tarjosivat todellisen jännitysnäytelmän, kun joukkueet löysivät paremmuutensa vasta kolmen pelatun kartan jälkeen. Näistä ensimmäisenä pelattiin BIGin valitsema de_dust2, jossa joukkue on ollut täyttä timanttia. Yllätyksiä ei tämän suhteen nähty tälläkään kertaa, vaan jengi meni omassa karttavalinassaan menojaan, kun loppulukemat olivat 16-9.

OG puolestaan valitsi Infernon ja aloittikin sen todella rytinällä, kun jengi meni heti 6-0-johtoon. Tämän jälkeen ottelu tasoittui, vaikka pääosin mentiinkin valden ja kumppaneiden komennuksessa. Lopussa BIG yritti vielä tehdä comebackia selkä seinää vasten, mutta ei siinä onnistunut, vaan NBK-:n johdolla OG:n puolustus kesti ja tiimille huojentava 16-11-voitto sekä ratkaisun venytys kolmanteen mappiin.

NBK- pitää puolustuksen kasassa

Ratkaiseva Mirage alkoi OG:n kannalta myös vauhdikkaasti, kun se onnistui keräämään huikeilla hyökkäyksillään peräti kahdeksan teropuolen rundia. Joukkueen puolustus oli välillä hätää kärsimässä, mutta mantuun johdolla joukkue onnistui 14-14-tilanteessa nappaamaan kartan kaksi viimeistä kiesiä, joka tarkoitti ottelun ja sarjan voittoa niukimmalla mahdollisella tavalla 16-14 ja 2-1.

ENCEn vuoro mennä jatkoon?

Tänään kello 19:00 nähdään myös suomalaisten suurin suosikki ENCE askissa, kun se pyrkii samaan temppuun kuin OG ja GODSENT. Suomalaisjoukkue kohtaa Tanskalaisen Heroicin uudelleen ja koittaa maksaa kalavelat takaisin ensimmäisen ottelun osalta, jonka juutit onnistuivat viemään lopulta lukemin 2-1.

Karttavalinnat voivat olla hieman erilaiset, sillä Heroic ei välttämättä anna tällä kertaa ENCElle mahdollisuutta Trainiin. Jos tilanne on tämä, niin silloin suomalaiset tulevat valitsemaan de_dust2:n. Muuten mappivalinnat saattavat pysyä hyvinkin samana ja ei olisi ihme, vaikka nähtäisiin jälleen Nuke ja Mirage, vaikka Mirage menikin viimeksi penkin alle allulta ja kumppaneilta.

Viime Majoreilla ENCE onnistui pääsemään kahdeksan parhaan joukkoon, joten heillä on jo kelpo määrä RMR-pisteitä. Majoria ajatellen olisi kuitenkin todella tärkeää, että tämän päivän ottelu voitettaisiin, sillä muuten muut alkavat tulla ohi oikealta ja vasemmalta pisteiden valossa. Toki pisteiden käyttötarkoitusta on mahdotonta tietää, sillä Majoria tuskin päästään pelaamaan Brasiliaan marraskuussa.

Pelaajat epäilevät, että Majoria ei pelata tänä vuonna


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,,
Ottelut: