Gucci perusti CS-akatemian – tavoitteena tuoda selvä reitti ammattilaisuuteen

Gucci

Guccin perustama akatemia tulee tarpeeseen, kun selvää reittiä ammattilaiseksi ei tällä hetkellä löydy.

Gucci on aloittanut yhteistyön esports-alusta FACEITin kanssa. Päällimmäinen syy tähän on halu luoda selvä polku ammattilaisuuteen. Akatemiaan valitaan lupaavia, mutta joukkueettomia pelaajia Faceit Pro Leaguesta eli FPL:stä.

Akatemian tarkoituksena on löytää lupaaville pelaajille joukkueita, sekä tukea heitä parhaassa mahdollisessa kehityksessä. Pelaajat saavat myös rahallista korvausta, eli lähinnä pelitavaroita.

FPL ei ole mikään uusi ponnahduslauta pelaajille, sillä liigasta pinnalle on päässyt muun muassa Team Vitalityn tähtipelaaja Mathieu ”ZywOo” Herbaut. Myöskin juuri PGL Major Antwerp 2022 -turnauksen FaZen kanssa voittanut Helvijs ”broky” Saukants on noussut maailmalle FPL-menestyksen myötä.

Akatemian neljä ensimmäistä pelaajaa on jo valittu, mutta tavoitteena on kasvattaa pelaajamäärää vielä lisää. Ensimmäiset pelaajat ovat Lukasz ”mwlky” Pachucki, Mārtiņš ”shadiyy” Gūtmani, Brajan ”DGL” Lemecha sekä Rokas ”EspiranTo” Milasauskas.

Luksusmerkille tämä ei ole ensimmäinen esports-projekti, mutta selvästi isoin ja rahakkain sellainen. Aikaisemmin Gucci on tehnyt yhteistyössä lähinnä vaatteita sekä muita oheistuotteita esports-organisaatioille.

Jos video ei aukea, näet sen Youtubessa painamalla tästä.

Katso myös: ENCE koki karmean menetyksen IEM Dallasin alla – Spinx ei saa viisumia jenkkeihin