HAVU otti elintärkeän voiton – nousi kuilun partaalta toisessa kartassa

HAVU SM-kisat

Suomalaisjoukkue HAVU oli tiukassa paikassa torstaina, kun vastassa oli saksalainen Sprout, joka kaatoi tiistaina maailmanlistan ykkösen BIG:n

HAVU joutui pahaan paikkaan torstaina, kun joukkueen oli pakko voittaa, mikäli joukkue haluaisi pitää kiinni tavoitteestaan selvitä FunSpark ULTI 2020 -turnaukseen.

Haaste oli kaikkea muuta kuin helppo, sillä saksalainen Sprout tuli kamppailuun hurjalla itseluottamuksella, koska alla oli voitto ESL One Cologne -turnauksen avausottelusta. Voitto ei tullut mistä tahansa joukkueesta, vaan Sprout kaatoi maailmanlistan ykkösenä olevan BIG:n.

Ottelu käyntiin HAVUn karttavalinnalla

Ensimmäisenä karttana pelattiin suomalaisten valitsema Nuke. HAVUn startti otteluun oli kuitenkin tahmea, sillä puolia vaihdettiin saksalaisten 10-5-johdossa. Tuosta tappioasemasta HAVU ei enää noussut, vaan Sprout otti ensimmäisen kiinnityksen 16-10-karttavoitolla.

Sprout valitsi Vertigon

Saksalainen Sprout pelasi omana karttanaan Vertigon, joka ei ole ollut viime kertoina kovinkaan hedelmällinen kartta suomalaispelaajille.

Ensimmäinen puolisko oli jälleen tahmeaa menoa HAVUn puolelta, sillä Sprout pääsi tero-puolella nappaamaan 8-7-johdon. Myös CT-puoli alkoi saksalaisilla kahdella perättäisellä kierrosvoitolla, joten ero oli jo 10-7.

Tästä käynnistyi kuitenkin suomalaisten huima nousu, sillä viisi seuraavaa kierrosta meni HAVUlle ja ottelu oli kääntynyt lukemiin 12-10. Suomalaisten ote lipsahti vasta 14-11-johdossa, minkä vuoksi Sprout pääsi nousemaan tasoihin.

HAVU kuitenkin nappasi 29. kierroksen nimiinsä ja pääsi hakemaan karttavoittoa selvästi heikompaa Sproutin ostoa vastaan. Saksalaiset kuitenkin väänsivät väkisin kierroksesta voiton ja veivät ratkaisun jatkoajalle.

Tässä puolestaan Sprout pääsi ensimmäisenä kokeilemaan katkaisua, kun joukkue karkasi 18-16-johtoon. HAVUn pelaajat nostivat kuitenkin tiukimmalla mahdollisella hetkellä tasoa ja onnistuivat selvittämään kaksi ottelupalloa. Näin ollen ratkaisua lähdettiin hakemaan toiselta jatkoajalta.

Toiselle jatkoajalle HAVU sai paremman startin, sillä puolia lähdettiin vaihtamaan suomalaisten 20-19-johdossa. Tämä johto ei enää sulanut, vaan karttavoitot tasattiin HAVUn 22-19-voitolla.

Ehdottomasti suurimmat propsit karttavoitosta täytyy antaa sLowille, joka nappasi hurjat 46 frägiä.

HAVU leikittelee Sproutilla

Viimeisestä ja ratkaisevasta kartasta pölystä voitiin odottaa järisyttävän kovaa vääntöä, mutta toisin kävi. Suomalaisjoukkue oli aivan hirveässä liekissä noustuaan Vertigossa haudan takaa voittoon.

Ensimmäisessä osiossa HAVU ei antanut vastustajan hyökkäyksille tilaa, vaan tilkitsi kartan kaikki raot ja otti mukavan 9-6-johdon, joka on CT-puolelta todella hyvä ja iso saalis.

Hyökkäävälle puolelle päästyään suomalaiset painoivat polkimeen pohjaan ja ajoivat saksalaisvastustajan yli vastustamattomasti. Loppulukemat HAVUlle viimeisestä mapista 16-8 ja ottelusta 2-1. Seuraava matsi on jo  kello 19:00 ja sen voittamalla suomalaisjoukkue voi varmistaa paikan FunSpark ULTI 2020 -turnaukseen Kiinaan.


Pelaajat:
Joukkueet:
Ottelut:

NordVPN 600x200