HAVU teki isot taloudelliset tappiot – toimitusjohtaja kommentoi tilannetta IS:lle

HAVU-cloud9 HAVUn Banjo

HAVU Gaming teki päättyneellä tilikaudella isot tappiot, jotka söivät pahasti organisaation kassaa. Tilannetta ei helpota syvällä kyntävä CS:GO-joukkue.

HAVU Gamingin viimeinen vuosi on ollut melkoisen synkkä, sillä CS-joukkue on kyntänyt pahemman kerran. Kokoonpano on vaihtunut tiuhaan, eikä menestystä ole tullut lainkaan. Tämä näkyy auttamatta myös taloudellisessa tuloksessa, joka oli HAVUn osalta synkkää luettavaa.

Yhtiön liikevaihto oli viime tilikaudella 523 000 euroa. Laskua tuli 171 000 euroa. Tappiota kertyi hurjat 103 000 euroa, kun taas vuotta aiemmin tulos oli plussalla 9000 euroa.

HAVU Gamingin toimitusjohtaja Lasse Salminen kommentoi taloudellista tilannetta Ilta-Sanomien haastattelussa.

– HAVUlla oli todella hyvä vuosi 2020 ja 2021. Halusimme panostaa kasvuun ja palkkasimme uusia tekijöitä sisältöjen ja somen kehittämiseen. Vuoden 2022 alun tapahtumat vaikuttivat muutamien isompien kumppanikeskustelujen kariutumiseen, ja vaikea taloustilanne vei meitä vaikeampaan suuntaan, Salminen totesi IS:lle.

– Myös CS-joukkueen haasteet ja palkintorahojen lasku on pienentänyt liikevaihtoa, vaikka ne eivät juurikaan vaikuta tulokseen. Yksi pääkumppaneistamme myös vetäytyi loppuvuodesta 2021. Halusimme 2022 vuoden alussa panostaa esports-skenen kehittämiseen ja kasvuun uusien osaajien kautta, Salminen jatkoi haastattelussa.

Salminen totesi haastattelussa, että taloudellinen tilanne on vakaa, mutta kassan syvyyttä toimari ei suostunut kommentoimaan. Loppuun lähti myös terveiset faneille.

– Ei ole syytä huoleen. Haluamme edelleen olla kehittämässä suomalaista esport-kenttää, Salminen sanoi IS:lle.


Joukkueet: