HAVU taisteli ja yritti – joutui taipumaan finaalitappioon

HAVU xseveN

Suomalaisjoukkue HAVU tavoitteli sunnuntaina Pinnacle Cupin voittoa, kun vastassa oli kivikova venäläinen Gambit.

Ennakkoon lähtökohdat otteluun olivat selvät, sillä HAVUn olisi käytännössä voitettavana omana karttana oleva Train. Nimittäin Gambit pickasi Miragen, jossa joukkue ei ollut hävinnyt ainuttakaan kertaa viimeisen kolmen kuukauden aikana. Kukaan vastustaja ei ollut edes onnistunut voittamaan 11 kierrosta enempää.

HAVUn startti Trainiin oli vaikea eikä T-puoli meinannut millään käynnistyä. Lopulta suomalaiset saivat juonesta kiinni ja saivat väsättyä ihan kohtuullisen puoliskon, sillä Gambit johti vain 9-6. Venäläiset löivät kuitenkin lisää kaasua ja HAVUn keinot olivat vähissä CT-puolellakin. Näin ollen Gambit vei ensimmäisen kartan nimiinsä 16-8.

HAVUlta huima Mirage

Jos oli ennakkoon Mirage käytännössä taputeltu Gambitin toimesta, niin todellisuus oli kaikkea muuta. Suomalaiset painoivat oikein urakalla vastustajia nurin ja venäläiset olivat täysin ihmeissään. CT-puolella aloittanut HAVU nappasi huikaisevan 11-4-johdon ja homma näytti erittäin mallikkaalta.

Vaikka Gambit vielä onnistui kaventamaan, niin lopulta suomalaiset venyttivät ratkaisua vakuuttavalla 16-10-karttavoitolla.

Kolmantena karttana pelattiin Overpass, joka oli sujunut HAVUlla mallikkaasti viime aikoina, sillä olihan tilillä voitot sekä NiPistä että BIGistä.

Maailmanlistalla 3. sijalla oleva Gambit oli sen sijaan täysin eri levelillä ratkaisevassa kartassa, joten HAVUn haaveet kaatuivat lopulta murskaavalla tavalla. Overpass meni venäläisten nimiin 16-7.

Toinen sija ei ole kuitenkaan häpeä, sillä se oli jälleen yksi osoitus siitä, että tiimi on menossa oikeaan suuntaan. Menestys palkittiin myös kivasti, sillä palkintorahaa napsahti 20 000 dollaria.


Joukkueet: ,
Ottelut: