HAVU jälleen huippuvireessä – Flashpointin kakkosvaiheesta lohkovoitto

HAVU

HAVU on voittanut A-lohkon finaalin Flashpointissa suoraan kahdessa kartassa 2-0. Suomalainen joukkue otti niskalenkin yhdysvaltalaisesta Cloud9:stä ja voitti oman lohkonsa sekä varmisti paremman lähtökohdan pudostupeleihin.

Flashpoint jatkui, kun suomalainen HAVU taisteli lohkovoitosta yhdysvaltalaisia vastaan. Cloud9 sai karttavalintatilaisuuden herruuden ja pääsi poistamaan, ja valitsemaan ensimmäisenä mappia. Jenkit päätyivät valitsemaan de_vertigon, joka ei missään tapauksessa ole ollut HAVUn vahvin kartta historian saatossa.

Ottelun alku näyttikin suomalaisten kannalta pahalta, sillä he hävisivät voitetun pistoolikierroksen jälkeen seuraavan rundin, joka on pahin mahdollinen aloitus CT-puolelle. Tämä tarkoitti karmeaa rahallista tilannetta heti alkuun ja HAVU hävisikin neljä peräkkäistä kierrosta. Suomalaisjoukkue kuitenkin sisuuntui, sai pankkinsa kuntoon ja voitti kymmenestä seuraavasta kierroksesta peräti seitsemän.

HAVU taisteli upean karttavoiton Vertigossa

Toiseen osioon päästiin siis HAVUn 8-7-johdossa, joka Vertigossa on erittäin hyvä lähtökohta, sillä kartta on lyhyen historiansa aikana ollut pääosin terroristipainotteinen. Näyttikin siltä, että HAVU menee menojaan, kun joukkue antoi Cloud9:lle samaa lääkettä, jota saivat itse kokea ensimmäisessä osiossa. Suomalaiset hävisivät pistoolikierroksen, jonka jälkeen voittivat forcen ja tuhosivat vastustajan pankin täysin.

HAVU nappasi kuusi peräkkäistä kierrosta ja pääsi tällä 14 kierrosvoittoon ja ottelun voitto näytti vääjäämättömältä. Cloud9 ilmoittautui kuitenkin viimeisellä mahdollisella hetkellä mukaan peliin ja otti itselleen seitsemän perättäistä kierrosta. Joukkue hävisi vain osion viimeisen rundin, joka tarkoitti ensimmäisen kartan osalta jatkoaikaa.

Jatkoaika Flashpointissa pelataan samalla systeemillä kuin esimerkiksi ESL Pro Leaguessa. Rahaa jatkoajan alussa on käytössä maksimimäärä $16000 ja kierroksia pelataan maksimissaan kolme per puoli, eli voittoon tarvitaan neljä rundia.

HAVU aloitti jatkoajan loistavasti ja voitti Aaro ”hoody” Peltokankaan upean clutchin ansiosta kaikki kolme terrorismipuolen kierrostaan. Tämä tarkoitti suomalaisten kannalta sitä, että he eivät tarvinneet enää kuin yhden rundin ensimmäisen kartan voittoa ajatellen. CT-puolella joukkue otti heti ensimmäisen kierroksen ja sinetöi täten itselleen voiton ensimmäisestä kartasta. Samalla se tarkoitti erittäin vahvaa asetelmaa koko ottelun kannalta.

Joukkue esitti koko Vertigon ajan erittin vahvaa ja hyvää yhteispeliä ja alkoi näyttää siltä, että lohkovoittoa ei pysty estämään mikään.

hoodyn clutchaus jatkoajalla

HAVU aivan pitelemätön omassa mapissaan

Seuraavana pelattiin HAVUn valitsema kartta de_mirage. Karttavalintaa voidaan pitää melko yllättävänä, sillä se on tilastollisesti joukkueen toiseksi huonoin kartta viimeisen kolmen kuukauden aikana. Suomalaiset kuitenkin osoittivat, että tilastoilla ei ole mitään merkitystä ja rummuttivat vastustajansa aivan maanrakoon.

HAVU aloitti CT-painotteisen mapin terroristeina, koska kartan valinneen joukkuen vastustaja saa ensimmäisenä päättää kummalla puolella pelaa. Joukkue sai upean lähdön Mirageen ja voitti ensimmäiset viisi kierrosta, joista yhdessä Lasse ”ZOREE” Uronen kuittasi mainion ässän vyölleen. Cloud9 yritti vielä nousta vastarintaan suomalaisia kohtaan, mutta eivät mahtaneet lopulta mitään, kun HAVU esitti upeaa yhteispeliä ja voitti kaikkiaan kymmenen kierrosta ensimmäisessä osiossa.

ZOREEn upea ässä

Suomalaisilla oli erittäin vahva asema, kun lähdettiin kohti toista osiota. Mirage on pääosin CT-painotteinen kartta, joten oli selvää, että HAVU pystyi jo maistamaan lohko- ja otteluvoiton. Joukkue jatkoikin mahtavia otteitaan, eikä antanut enää mitään mahdollisuutta vastustajalle. Cloud9 sai kylmää kyytiä heti osion alkuun, kun HAVU vei pistoolikierroksen. Säästökierroksetkaan eivät tuottaneet tulosta, alkoi jenkkien loppu häämöttää. HAVU napsi kuusi perättäistä kierrosta ja voitti toisen kartan murskaavasti 16-5 ja koko ottelun suoraan kahdessa kartassa 2-0.

Joukkue on parantanut peliään Flashpointissa kuin sika juoksua ja on erittäin rohkaisevaa nähdä näin hyvässä vireessä oleva suomalaisjoukkue. Tästä on todella hyvä jatkaa kohti Flashpointin pudotuspelejä, jossa joukkueella on ehdottomasti mahdollisuus haastaa kenet vain ja voittaa koko turnaus.

Tsekkaa myös: Video: OG nappasi hurjan tärkeän voiton – Team Vitality kaatui todellisen trillerin jälkeen


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut: