HAVU jälleen ilmiliekeissä – Jyräsi tiensä jatkoon Flashpointissa

HAVU SM-kisat

HAVU esitti jälleen erittäin upeita otteita, kun he kohtasivat yhdysvaltalaisen Chaoksen. Suomalaiset dominoivat tapahtumia servulla ja ylijuoksi jenkit voittaen ottelun suoraan kahdessa kartassa 2-0.

Flashpoint jatkui vihdoin, kun pudotuspelit käynnistyivät. Pudostuspelit pelataan double-elimination tyylillä, joka tarkoittaa, että ensimmäisestä tappiosta ei vielä tipu turnauksesta pois. Kaikki pudotuspelijoukkueet siis aloittavat ylemmästä kaaviosta ja yhdellä voitolla voi lunastaa paikkansa kuuden parhaan joukossa. HAVU pääsi todella hyvistä asemista pudostuspeleihin, sillä joukkueen hyvä sijoitus tarkoitti ennakkoon heikompaa vastustajaa.

Chaos pääsi valitsemaan ensimmäisenä karttaa ja päätyi omassa valinnassaan de_overpassiin. Overpass ei missään nimessä ole ollut suomalaisten paras mappi, joten odotettavissa oli erittäin tiukka vääntö. Jenkkijoukue saikin kohtalaisen lähdön omaan karttavalintaansa ja voitti ensimmäisen pistoolikierroksen sekä molemmat suomalaisten säästökierrokset. Tämä tarkoitti sitä, että HAVU oli heti matsin alussa tiukassa rahallisessa tilanteessa.

Jenkit jatkoivat hyviä hyökkäyksiään ja rummutti kohti molempia sitejä, mutta eivät onnistuneet hallitsemaan pommipläntin jälkeisiä tilanteita. HAVU nappasi kerta toisensa jälkeen upeita retakeja ja pelasi aivan fantastista yhteispeliä. Joukkue voitti ensin kaikki loput CT-puolensa kierrokset (12) ja tämän jälkeen vielä ensimmäiset neljä terroristeina. Tämä tarkoitti sitä, että tämän hetken kuumin suomalaisjoukkue nappasi käsittämättömät ja voittoon vaadittavat 16 peräkkäistä kierrosta.

HAVU valitsi Trainin

HAVU päätyi valinnassaan de_trainiin, joka ei missään nimessä ollut yllätys. Train tunnetaan erityisesti AWP-pelaajien lempikarttana, joten Lasse ”ZOREE” Uroselta voitiin jälleen odottaa urotekoja mapin osalta. Suomalaiset aloittivat Trainin terroristeina, sillä Chaoksella oli valta valita, että kummalla puolella he aloittavat. Suomalaiset jatkoivatkin siitä mihin aiemmassa kartassa jäivät ja nappasi heti ensimmäisen pistoolikierroksen.

Chaos vaikutti kuitenkin pääsevän heti peliin mukaan, kun he voittivat oman säästökierroksensa. Tämä jäi kuitenkin vain hetken harhaluuloksi, kun suomalaiset jatkoivat hyviä otteitaan ja tuhosi vastustajansa puolustuksen. Tämän lisäksi jenkkien selkärankaa taivutettiin todella, kun sekä Aaro ”hoody” Peltokangas että Uronen veivät nimiinsä upeat 1v3. Chaos ei tuntunut näistä toipuvan, vaan HAVU kuittasi ensimmäisen osion selvästi lukemin 9-6.

hoodyn upea 1v3

Toiseenkin osioon HAVU sai mahtavan lähdön ja voitti pistoolikierroksen ilman ongelmia. Koska Chaos ei saanut myöskään pommiplänttiä, ei heillä ollut järkeä ostaa toiselle kierrokselle. Joukkue sai täten kolmannelle kierrokselle aseet, mutta löivät jälleen päätä muuriin nmeltä HAVU. Suomalaiset puolustivat sitejä erittäin upeasti ja jatkoi huikeaa yhteispeliään. Chaos yritti vielä pyristellä peliin mukaan, mutta eivät saaneet mahdollisuutta suomalaisilta, jotka nappasi voiton selvästi 16-8.

Seuraavaksi MIBR tai Orgless

Seuraavaksi HAVU kohtaa brasilialaisen MIBRin. MIBR on parantanut otteitaan selvästi viime aikoina ja pääsi mm. jatkoon ESL Pro Leaguessa.

HAVU on osoittanut Flashpointissa todella isoja kehitysaskeleita ja pelaa aivan mahtavaa CS:ää. Joukkue ei meinannut edes ensin päästä mukaan turnaukseen ollenkaan ja on nyt jopa yksi suurimmista voittajasuosikeista MAD Lionsin lisäksi. Suomalainen joukkue on selvästi tiivistynyt ja parantaa peli peliltä omaa peliään. On aivan mahtavaa seurata, kun seuraava suomalainen joukkue valloittaa maailmaa.


Pelaajat:
Joukkueet:
Ottelut: