HAVU joutui pettymään – MAD Lions liikaa suomalaisjoukkueelle

HAVU SM-kisat

HAVU ja MAD Lions ottivat yhteen, kun joukkueet taistelivat Elisa Invitationalin viimeisestä paikasta BLAST Premier Fall Showdown 2020 -turnaukseen.

Elisa Invitational 2 -turnaus alkoi suomalaisjoukkueen osalta mukavasti, kun joukkue antoi kylmää kyytiä Dignitakselle. Tämän jälkeen zehNin GODSENT kuitenkin näytti omaa osaamistaan ja tuhosi HAVUn totaalisesti. Lopulta paikka pudostupeleihin varmistui, kun tanskalainen Lyngby Vikings kaatui tiukassa matsissa 2-1.

Mappeja tärkeään välierämatsiin pääsi valitsemaan ensin suomalaisjoukkue HAVU, joka päätyi ydinjätemaa Nukeen. MAD Lions puolestaan valitsi mapikseen Overpassin ja mahdolliseksi ratkaisijaksi ottelussa jäi AWP-pelaajien suosikkikartta Train.

Koneet käynnistyvät hitaasti

HAVU aloitti Nuken hyökkäävällä puolella ja oli koko osion ajan isoissa vaikeuksissa. Joukkue ei onnistunut voittamaan kertaakaan peräkkäisiä kierroksia, joka aiheutti suuria ongelmia jengin rahalliseen tilanteeseen. Tämä johti lopulta juuttien selvään 11-4-voittoon ensimmäisestä osiosta.

Toinen puolisko alkoi HAVUn kannalta paremmin ja hetken aikaa näytti siltä, että suomalaisjoukkue kampeaa itsensä takaisin peliin mukaan. Lopulta joukkueiden välimatka oli kuitenkin liikaa ja MAD Lions onnistui puristamaan voiton ensimmäisestä mapista numeroin 16-10.

Overpassin osalta ei suuria odotuksia ollut ja vaikutti vahvasti siltä, että tanskalaiset tulevat viemään ottelun nimiinsä 2-0. HAVU aloitti CT-puolella, joka on yleensä selvästi helpompi osio Overpassissa. MAD Lions oli kuitenkin tyly isäntä ja onnistui viemään vaikeamman puolen lukemin 8-7, joka tiesi vaikeuksia suomalaisille.

Toisessa osiossa nähtiin, että suomalaista sisua ei kannata ikinä kirjoittaa ulos. HAVU tuli aivan uudella ilmeellä ja osoitti, että he ovat valmiita taistelemaan voitosta. Erityisesti doto ja sLowi olivat mahtavalla pelipäällä, kun suomalaisjoukkue puristi matsissa rinnalle ja ohi. Loppulukemat Overpassista 16-13 ja ratkaisu siirtyi näin ollen Trainiin.

doton vahva suoritus pislarundilla

HAVU pettyy pahasti

Trainin HAVU pääsi aloittamaan CT-puolella ja vahva alku oli ehdottomasti toiveissa. Pistoolikierrosvoitto antoi mahdollisuuden hyvälle alulle, mutta MAD Lions näytti nopeasti, että he eivät tule päästämään suomalaisia helpolla. Puoliskon loppua kohden juutit ottivat koko ajan paremmin otetta pelistä ja vei lopulta puoliskon numeroin 8-7.

Kun suomalaisjoukkue hävisi pislarundinkin, alkoi ottelun voitto olla lähes mahdoton. Juutit pääsivät pislarundin johdosta vahvaan etulyöntiasemaan ja menivät tämän turvin nopeasti 14-8-johtoon. HAVU taisteli vielä muutaman kierrosvoiton itselleen, mutta kaatuivat lopulta tanskalaisten käsittelyssä numeroin 16-11 ja 2-1.

Erityisesti sAw pelasi jälleen vaisun ottelun ja tulivoima tuntui muutenkin loppuvan joukkueelta kesken. Lisäksi ehdoton alisuorittaja ottelussa oli xseveN, joka heräsi peliin vasta viimeisen mapin osalta. Ikävä puoli on se, että tämä on jo toinen kerta lyhyen ajan sisään, kun HAVU joutuu pettymään pahasti ja missaa tärkeän turnauksen viime metreillä.


Pelaajat: ,,,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,