HAVU tippui Home Sweet Home cupista – kaksi todella vaikeaa peliä

HAVU SM-kisat

HAVU aloitti koronaviruksen myötä lanseeratun Home Sweet Home Cupin erittäin tiukalla voitolla. Avausmatsin vaikeudet jatkuivat myös seuraavissa otteluissa, kun joukkue hävisi kaksi peräkkäistä matsia.

Suomalaisten kuntoa pääsi ensimmäisenä testaamaan tanskalainen Heroic, joka oli turnauksen yksi vahvimmista ennakkosuosikeista. Heroic joutui melkoiseen kohuun Flashpointin aikana, kun joukkue oli hetken aikaa nimellä FunPlus Phoenis, mutta sitten diili kaatui, kun Astralis varasti yhden heidän pelaajista itselleen.

HAVU sai valita ensimmäisenä kartan ja päätyi Dust2. Tanskalaiset puolestaan päätyivät nappaamaan Miragen ja mahdolliseksi viimeiseksi kartaksi olisi jäänyt Nuke. Mirage ei missään nimessä ole ZOREEn joukkueen vahvin kartta, mutta joukkueen Infernobanni antoi cadiaNin kätyreille hyvän mahdollisuuden yhteen parhaista kartoistaan.

Dust2 alkoi upealla tavalla, kun HAVU pääsi hyökkäämään ensimmäisenä ja nakutti tauluun heti viisi peräkkäistä kierrosta, joka oikeutti 5-0-johtoon. Tämän jälkeen joukkue nukahti täysin ja Heroic oli aivan ylivoimainen. Lopuista kieseistä suomalaiset saivat itselleen vain yhden ja hävisi kaikkiaan kahdeksan peräkkäistä rundia.

Tiukkaa, mutta vaikeaa

HAVU hävisi myös CT-puolensa kaksi ensimmäistä kierrosta, joka tarkoitti karmaisevaa kymmenen peräkkäisen kierroksen tappiollista rekordia. Tanskalaiset menivät alta aikayksikön jo 15-9-johtoon ja tilanne vaikutti pahalta. Suomalainen sisu heräsi vielä henkiin ja HAVU rakenteli upean comebackin. Taistelu kuitenkin tyrehtyi aivan viime metreillä ja ensimmäinen kartta meni vastustajille numeroin 16-14.

Miragesta oli odotettavissa paljon vaikeampaa ja pitkään näyttikin, että kartta menee aivan ylijuoksuna stavnille ja kumppaneille. Ensimmäiset 11 kiesiä olivat pelkkää juuttijuhlaa, kun peli oli jo 10-1. HAVU onnistui taistelemaan vielä kolme rundia viimeisestä neljästä, joka antoi joukkueelle pienen sauman lähteä vielä taistelemaan kartta ja otteluvoitosta.

Viiden ensimmäisen kierroksen osalta alkoi näyttää jo hyvältä, kun HAVU puolusti neljässä niistä onnistuneesti. Tämän jälkeen Heroicin mitta tuli kuitenkin täyteen ja joukkue hyökkäsi vastustamattomasti läpi suomalaisten puolustuksen. Loppulukemat Miragesta oli täten 16-8 ja koko ottelu meni juuteille suoraan numeroin 2-0.

HAVU ennakkosuosikkina illan viimeiseen

HAVU oli etukäteen selvä ennakkosuosikki illan viimeiseen kohtaamiseen Gambit Youngstersia vastaan, jonka he siis voittivat turnauksessa jo kerran aikaisemmin. Tällä kertaa ottelu oli BO3 -muodossa, kun aikaisemmin pelattiin paras yhdestä. Mapeiksi valikoitui Vertigo (Gambit Youngters), Train (HAVU) ja mahdolliseksi decideriksi jäi Overpass.

Matsi alkoi suomalaisten kannalta aivan karmealla tavalla, kun Vertigossa servulle tuli vain yksi joukkue. Gambit Youngsters ylijuoksi suomalaiset hyvin nopeasti lukemin 16-2, joten joukkueet lähtivät kohti Trainia pikaisesti. Juna alkoi samoissa merkeissä, kun HAVU hävisi ensimmäisen osion numeroin 13-2 ja ottelu alkoi vaikuttaa taputetulta.

Tämän jälkeen nähtiin taas totuttua HAVUa, kun joukkue aloitti järisyttävän comebackinsa. Pelaajista hoody etunenässä johdatti joukkojaan kierros kierrokselta kohti tasoitusta. Youngsters sai tapeltua itselleen vielä 15-10-johdon, mutta suomalaisjoukkue oli viimeisten rundienkin osalta vastustamattoman kova ja taisteli tiensä siis jatkoajalle.

Ratkaisu venyy

HAVU sai jatkaa junaa CT-puolella, mutta ilotulitus ei jatkunutkaan, vaan joukkue hävisi ensimmäisen rundin. Tämän jälkeen puolustus kuitenkin saatiin jälleen kuntoon ja kaksi seuraavaa meni suomalaisille. Teropuolella joukkue löysi aivan uusia lääkkeitä peliinsä ja nappasi uskomattoman comebackin jälkeen 19-16-voiton toisesta mapista.

Overpassiin lähdettiin isoin odotuksin Trainin upean comebakin jälkeen. HAVU pääsi ensimmäisenä hyökkäämään ja iskikin tehokkaasti vastustajan puolustuslinjaan. Joukkue sai kerättyä kierroksia mukavasti kasaan ja hävisi osion vain 8-7. Overpass on normaalisti todella CT-painotteinen kartta, joten suoritus oli suomalaisilta upea.

Ottelun voitto alkoi näyttää jo varmalta, kun HAVU puolusti sitejä tehokkaasti ja nappasi ensimmäisesta kuudesta kierroksesta viisi itselleen. Sitten tapahtui kummia ja joukkueen puolustus mureni täysin. Youngsters sai momentumin itselleen, kun HAVU teki helppoja virheita ja sai napattua enää yhden kierroksen hävitessään kartan lukemin 16-13 ja ottelun 2-1. Tämä tarkoitti samalla tippumista turnauksen jatkovaiheesta.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: