HAVU väänsi voiton väkisin – matkaa turnauksen finaaliin

HAVU Funspark ULTI 2021

HAVU jatkoi mahtavia otteitaan, kun se onnistui kaatamaan FunSpark ULTI -turnauksen välierässä CIS-joukkue K23:n lukemin 2-0 (19-17, 19-17).

Suomalaisjoukkue HAVU jatkoi taivaltaan FunSpark ULTI -turnauksessa, kun joukkue kohtasi välierässä kazakstanilaisen K23:n. Eilisessä puolivälierässä suomalaisjengillä oli myös vastustaja CIS-alueelta, kun ex-Winstrike kaatui tiukkaakin tiukemmassa ottelussa lukemin 2-1.

Missään nimessä helpompaa ottelua ei tämänpäiväisestä voitu odottaa, sillä K23:sta löytyy kovia pelimiehiä, kuten Major-voittajat mou ja AdreN. Omaksi kartakseen tärkeään välieräotteluun K23 nappasi Overpassin, kun taas HAVU päätyi valitsemaan Miragen. Mahdolliseksi ratkaisijaksi ottelussa jäi puolestaan klassikkomappi Dust2.

Isoja vaikeuksia HAVUlle aiheuttanut Overpass pelattiin ensimmäisenä ja jälleen alku oli suomalaisten kannalta hieman vaisu. Kierroksia vaihdeltiin puolin ja toisin, joka aiheutti CT-puolella aloittaneelle suomalaisjoukkueelle ongelmia, kun rahatilanne oli koko osion ajan heikko. Vahvan taistelun jälkeen HAVU onnistui kuitenkin voittamaan osion lukemin 8-7.

Toisessa osiossa sama meno jatkui ja paremmuutta ei meinattu saada selville millään. Tämä johti lopulta siihen, että 30 kierroksen jälkeen tarvittiin jatkoaikaa, jotta voittaja saatiin selville. Jatkoilla tilanne jatkui edelleen tasaisena, mutta lopulta sLowi onnistui 31 frägillään johdattamaan joukkueensa tärkeään voittoon lukemin 19-17.

HAVU marssii finaaliin

Mirageen mentäessä odotukset olivat kovemmat HAVUn suhteen ja alku näyttikin todella lupaavalta. Hyökkäävällä puolella aloittanut jengi rummutti uskomattomalla tahdilla hyökkäyksiä kohti CIS-joukkueen puolustamia sitejä ja nappasi itselleen väkevän 10-5-johdon ensimmäisen puoliskon jälkeen.

Vastustaja näytti kuitenkin nopeasti, että heitä ei kannata laskea ottelusta ulos. K23 ei suostunut lannistumaan missään vaiheessa, vaan näytti olevan ottelussa tosissaan mukana. Toisesta osiosta tuli näin ollen toisinto ensimmäisestä, kun HAVU oli tällä kertaa vastaanottava osapuoli ja toinenkin kartta venyi jatkoajalle.

Jatkoaika jatkui tasaisissa merkeissä ja jälleen voittajaa selvitettiin viimeiseen kierrokseen saakka. Pitkään näytti jo siltä, että tarvitaan ehdottomasti toinen jatkoaika paremmuuden selvittämiseksi, kunnes Aerial sai uskomattoman suonenvedon ja nappasi 2v5-tilanteessa neljä frägiä, joka johdatti HAVUn huikaisevaan 19-17-voittoon.

Välierävoitto tarkoittaa sitä, että HAVU jatkaa finaaliin, jossa vastaan asettuu Sinners – Dignitas ottelun voittaja. Finaali pelataan huomenna kello 18:00 ja matsin voittaja pokkaa ottelusta itselleen 15 000$ palkintorahaa.


Pelaajat: ,
Joukkueet:
Ottelut:
Mapit: ,