Flashpoint S1 – HAVU nappasi elintärkeän voiton Gen.G:stä

HAVU

Suomalaisjoukkua HAVU voitti yhdysvaltalaisen Gen.G:n tiukassa kolmen kartan kohtaamisessa. Tämä tarkoitti suomalaisjoukkueelle sijoitusta neljän parhaan joukossa sekä vähintään $50,000 palkintorahoja.

Flashpointissa nähtiin erittäin jännittävä ja tiukka kohtaaminen, kun HAVU ja Gen.G ottivat mittaa toisistaan. Karttavalinnat pääsi aloittamaan yhdysvaltalainen vastustaja, joka päätyi de_mirageen. Suomalaiset puolestaan päätyivät valitsemaan eilisestä tappiosta huolimatta de_dust2:n. Kolmanneksi kartaksi valikoitui de_nuke, joka on ollut viimeisen kolmen kuukauden aikana tilastollisesti HAVUn paras kartta.

Mirage alkoi suomalaisittain mukavasti, kun Aaro ”hoody” Peltokangas nappasi neljä upeaa fragia ja varmisti tällä ensimmäisen kierroksen joukkueelleen. Gen.G ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan hyökkäsi erittäin vahvasti ensimmäisen osion aikana ja olikin ottelun alussa selvästi niskan päällä. HAVU kuitenkin löysi jälleen pelinsä ja laittoi paikat lukkoon alun vaikeuksien jälkeen. Joukkue voitti viimeisestä seitsemästä kierroksesta kuusi ja lopulta osion lukemin 9-6.

hoodyn kaksi upeaa hedyä

Toisessa osiossa nähtiin melko lailla vastakohta ensimäisen osion tapahtumiin. HAVU oli alussa vahva, mutta sitten jenkit löysivät puolustuksensa ja piti molemmat sitet lukossa. Lopussa HAVU oli jo erittäin lähellä viedä kartan nimiinsä, mutta Sam ”s0m” Oh pelasti Gen.G:n ja paremmuutta etsittiin jatkoajalta. Jatkoajan alkuun molemmat joukkueet voittivat omilla osioillaan kaikki kolme kierrosta, joka tarkoitti toista jatkoaikaa. Toisella kertaa jenkit eivät enää antaneet suomalaisille mahdollisututa, vaan nappasivat Miragen nimiinsä 22-20.

Dust2 jälleen toisena karttana

Seuraavana vuorossa oli Dust2, johon HAVU sai parhaan mahdollisen startin. Joukkue dominoi ottelun alkuhetkiä täydellisesti ja voitti peräti yhdeksän ensimmäistä kierrosta. Gen.G ei tuntunut saavan mitään aikaan, kun suomalaiset jyräsivät Olli ”sLowi” Pitkäsen johdolla vastustajansa. Joukkueet vaihtoivat keskenään vielä osion loput kierrokset, joka tarkoitti suomalaisten kannalta erittäin tukevaa 12-3-johtoa ensimmäisen osion jälkeen.

Jenkit koittivat päästä vielä mukaan taistelemaan karttavoitosta ja otti pistoolikierroksen nimiinsä. Tämän jälkeen joukkue voitti vielä HAVUn molemmat säästökierrokset, mutta asekierroksella suomalaiset olivat jälleen hereillä. HAVU voitti heti kaksi peräkkäistä kierrosta, joka tarkoitti jo 14-6-johtoasemaa. Joukkue antoi enää yhden kierroksen lipua sormiensa välistä ja nappasi täten erittäin vakuuttavan voiton Pöly2:sta lukemin 16-7.

HAVU todella vahva kolmannessa mapissa

Nukessa HAVU pääsi aloittamaan CT-puolella voitettuaan tärkeän puukkokierroksen. Joukkue hävisi pislarundin, mutta otti heti perään itselleen matsin ja turnauksen kannalta erittäin tärkeän forcekierroksen. Tällä suomalaiset sai selvästi momentumin itselleen ja puolusti molempia sitejä erittäin kunniakkaasti tästä eteenpäin. HAVU dominoi ottelua koko CT-osionsa ajan ja antoi ensimmäisen kierroksen jälkeen vastustajalleen vain kaksi rundia.

Toiseen osioon lähdettäessä HAVU tarvitsi siis enää vain neljä kierrosta kartta- ja otteluvoittoon. Gen.G ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan, vaan voitti heti kärkeen kolme ensimmäistä rundia. Suomalaiset kuitenkin vei neljännen kierroksen pistooleilla jenkkijoukkueen nenän edestä ja tämä tuntui katkaisevan vastustajan selkärangan lopullisesti. Suomalaiset esittivät upeaa joukkuepeliä seuraavien kierrosten ajan ja voitti ratkaisevan kartan näyttävästi 16-6 ja ottelun 2-1.

HAVU hehkuttaa voittoa

Tsekkaa myös: Lehti: Wembleystä Valioliigan tukikohta? – kaavailuissa jopa neljän ottelun päiviä


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut: