HAVU ja OG lähtevät taistelemaan paikasta Major-karsintoihin

HAVU sLowi

HAVU ja OG aloittavat huomenna 22.06. kello 16 karsinnat, joista viisi joukkuetta etenee cs_summit 6 -turnaukseen. Turnauksesta itsestään voi voittaa Major-paikkaan oikeuttavia pisteitä.

Fanien kannalta oli todella mieluisa yllätys, kun selvisi, että Aleksib:n OG:lla sekä HAVUlla on molemmillta mahdollisuus edetä vuoden toiseen Road to Rio -turnaukseen. Koronaviruksesta johtuen CS:n suurinta tapahtumaa jouduttiin jo kertaalleen siirtämään, joka aiheutti muitakin muutoksia systeemiin, sillä aikaväli viimeisimmän vastaavan kisan kanssa kävi todella pitkäksi.

Jättiläisturnaukseen on siis ennen saanut paikkoja automaattisesti ne kahdeksan joukkuetta, jotka ovat olleet Majorien pudotuspeleissä. Tällä kertaa systeemiä kuitenkin muutetiin, jotta saataisiin sen hetken parhaassa vireessä olevat joukkueet mukaan. Mitä lähempänä Majoria Road to Rio -turnaus on, sitä enemmän siitä on mahdollista kerryttää Road to Major -pisteitä.

Koska systeemi on uusi, ei juuri kukaan tiennyt miten joukkueita jatkossa valitaan skaboihin mukaan. Suomalaisittain on upeaa nähdä, että sinivalkoista väriä nähdään niin paljon turnauksessa. HAVUn ja OG:n lisäksi paikasta turnauksessa taistelee c0ntact gamingin ottoNd. Summitissa on jo odottamassa paikkansa varmistanut ja suomalaisten suurin suosikki ENCE.

HAVU kohtaa kuuman joukkueen

Tällä kertaa arpaonni ei ollut kaikista suotuisin varsinkaan HAVUlle, joka sai vastaansa BIGin. Saksalaisorganisaatio voitti juuri Dreamhack Masters Spring -turnauksen, joten joukkue on jäätävässä vireessä. Turnausvoitto siivitti tabseNin joukkueineen peräti maailmanlistan sijalle #8, joten missään nimessä helppo vastus ei ole luvassa.

OG:n arpaonni oli puolestaan hieman parempi, kun joukkueen ensimmäiseksi vastustajaksi osui myös saklasaispainotteinen Sprout, joka löytyy maailmanlistalta vasta sijalta #37. Aleksib:n suojatit eivät kuitenkaan ole pelanneet kauhean hyvin ennakkoon heikompia joukkueita vastaan, joten heidän tulee ehdottomasti olla hereillä alusta asti.

Raakaa peliä

Karsinnoissa ottelut pelataan single-elimination tyylillä, joka tarkoittaa tippumista ensimmäisen häviön jälkeen, joten virheisiin ei ole varaa. Ensimmäisenä selvitetään kahdeksan parasta joukkuetta ja näiden otteluiden voittajat pääsevät suoraan pääturnaukseen. Puolivälierien häviäjät pelaavat vielä oman bracketin, jolla ratkaistaan viides summittiin pääsevä joukkue.

Jos HAVU voittaa oman ottelunsa, on sillä seuraavaksi vastassa Complexity – Japaleno ottelun voittaja. Todennäköisesti siis vastaan asettuisi BLASTissa upeita otteluita esittänyt Complexity, joka tarkoittaisi todellista herkkupalaa. Toki pitää muistaa, että suomalaisjoukkueen tulee esittää aivan absoluuttista parastaan, jos he aikovat kaataa saksalaisjoukkueen Best of Three -ottelussa.

OG:n voittaessa vastustajaksi tulisi c0ntact – AVEZ matsin voittaja. On siis mahdollista, että toisella kierroksella nähdään suomalaispelaajien kohtaaminen, jos ottoNd:n jengi onnistuu OG:n ohella selvittämään tiensä ensimmäisen matsin osalta. Helppoa ei varmasti kenelläkään tule olemaan, mutta toivotaan, että HAVU, OG ja c0ntact näyttävät parastaan ja lunastavat paikkansa kilpailuun.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,,
Ottelut: