HAVU selvisi säikähdyksellä – lunasti paikan Elisa Invitationaliin

HAVU sLowi

HAVU ja KOVA kohtasivat toisensa Elisan järjestämässä Finnish Championship 2020 -turnauksessa. Panoksena ottelusta oli paikka Elisa Invitationaliin.

Elisa Finnish Championship 2020 -turnauksessa oli luvassa loppuhuipennus, kun karkeloihin ennakkosuosikkeina lähteneet HAVU ja KOVA ottivat mittaa toisistaan. Voittajalle oli rahallisen palkinnon lisäksi jaossa paikka Elisa Invitationaliin, joten mistään pienestä potista ei ollut kyse.

Karttojen suhteen ei jättimäisiä yllätyksiä nähty. KOVA päätyi valinnassaan Vertigoon, jota se pelasi varsinkin silloin, kun derkeps oli vielä kokoonpanossa. HAVUn valinta puolestaan oli Miragen ja mahdolliseksi ratkaisevaksi kartaksi jäi molemmille hyvä mappi Nuke.

Ottelu alkoi yllättävästi, kun selvänä altavastaajana lähtenyt KOVA oli aivan omaa luokkaansa Vertigossa. Vastustaja ei tuntunut saavan mitään aikaan, kun uli ja kumppanit rynnivät kohti sitejä vastustamattomasti. Mappi oli nopeasti taputeltu, kun HAVUa kyykytettiin peräti numeroin 16-7.

HAVU palaa takaisin omalle tasolleen

Toisena karttana pelattu Mirage oli hyvin samankaltainen kuin Vertigo, mutta tällä kertaa voimasuhteet olivat toisinpäin. HAVU oli täysin ylivoimainen ensin hyökkäyksissään ja sitten puolustuksessan. Loppulukemat sinetöityi nopeasti, kun xseveNin joukkue tasoitti sarjan 1-1 upella 16-8-voitolla.

Kun ensimmäiset kartat eivät tuoneet ottelulle voittajaa, oli luvassa finaalin arvoinen päätös. Ratkaisevana mappina nähtiin Nuke, jossa molemmat joukkueet ovat olleet hyviä tilastojen valossa. Panokset viimeisen mapin voitosta olivat jättimäiset, sillä Elisa Invitational on Suomen mittakaavassa jättimäinen turnaus.

Nuken osalta kliimaksi jäi puuttumaan, kun vain yksi joukkue tuntui tulevan servulle ja mapista tulikin näin ollen melkoinen pannukakku. HAVU ei päästänyt enää jalkaa pois kaasulta, vaan pelasi upeaa CS:ää ja tuhosi vastustajansa totaalisesti. Loppulukemat ydinjätemaasta HAVUlle 16-5 ja koko ottelusta karttavoitoin 2-1.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,