HAVU voittoon trilleristä – OG tippui ESL Pro Leaguen karsinnoista

HAVU Elisa Invitationalin

ESL Pro Leaguen karsinnat 12. kaudelle jatkuivat todellisella herkkupalalla, kun HAVU ja Aleksib:n OG kohtasivat toisensa alemman kaavion ottelussa. Häviö matsista tiesi putoamista karsinnoista.

HAVU ja OG ovat molemmat olleet melko vaisuja viime aikoina, vaikka HAVU onnistuikin selvittämään tiensä tänään aikaisemmin Rainmaker Openin finaaliin. Joukkueella muuten on kuitenkin ollut vaikeaa viime aikoina ja nyt tärkeä matsi OG:ta vastaan olikin hyvä mahdollisuus pestä kasvoja ja näyttää, mistä joukkue on oikein tehty.

OG puolestaan on välillä väläytellyt upeita otteita, mutta joukkueella tuntuu olevan erityisen vaikeaa ennakkoon heikompia vastaan. Altavastaajan asemassa joukkue on onnistunut pelaamaan hyvin ja kaatamaan koviakin nimiä, mutta viimeksi eilen ennakkosuosikkina matsiin lähenyt kansainvälinen kokoonpano oli lopulta paperia venäläisen forZen käsittelyssä.

Matsi oli siis molemmille todella tärkeä, sillä häviäjän tie ESL Pro Leaguen karsinnoissa päättyisi. Karttoja pääsi ensimmäisenä valitsemaan HAVU, joka päätyi de_nukeen. OG puolestaan valitsi itselleen de_miragen ja ratkaisevaksi kartaksi jäi de_train. Mappivalinnat oli molempien kannalta melko mukavat ja kumpikaan ei joutunut pelaamaan itselleen huonointa karttaa.

Tiukkaa vääntöä alusta asti

HAVU joutui hyökkäämään ensimmäisenä, sillä OG sai valita Nukessa puolen ensin. Suomalaisjoukkue aloitti kuitenkin terävästi ja nappasi pislan sekä säästökierrokset itselleen. Aleksib:n jengi ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan tasoitti pelin heti aseet saatuaan. Alkuosio pelistä menikin siis aivan rinta rinnan ja molemmat nappasivat vuorotellen muutaman kierroksen vyölleen.

Puolia vaihdettaessa HAVU oli tappiolla 8-7, joka on Nuken hyökkäävästä osiosta upea suoritus. OG ei kuitenkaan ollut missään nimessä ulkona pelistä, sillä takuvelho Aleksib:n joukkueet on tunnettu hyvinä terojoukkueina. ZOREE ja kumppanit kuitenkin nappasivat itselleen pislan ja heti perään vielä neljä lisäkierrosta, joiden avulla joukkue meni jo tukevaan 12-8-johtoon.

Erityisesti Aleksib ja mantuu olivat lopputuloksesta erimieltä, kun kaksikko yritti esimerkillään hilata joukkuettaan vielä taistelemaan voitosta. Seuraavasta kahdeksasta kierrokseta OG voitti kuusi, joka tarkoitti kutkuttavaa tasatilannetta 14-14. ZOREEn ja sLowin johtama puolustus pysyi kuitenkin tiukkana ja ensimmäinen kartta meni suomalaisjoukkueelle näin lukemin 16-14.

Paremmuutta ei saada selville

Miragen HAVU aloitti CT-puolella, koska tällä kertaa heillä oli mahdollisuus valita puolensa ensin. Pislarundi sekä säästökiesit menivät jälleen suomalaisille, joten alku vaikutti mukavalta. OG vastasi kuitenkin aseilla heti takaisin ja alkukierrokset mentiin jälleen aivan rinta rinnan. Kymmenen ensimmäisen osalta parempaa ei vielä löytynyt, vaan tilanne tässä kohtaa lukemissa 5-5.

Seuraavien viiden osalta kaksi enimmäistä meni hoodyn jengille ja kolme viimeistä nappasi mantuun joukkue. OG johti siis jälleen puolia vaihdettaessa 8-7, joten tilanne oli kutkuttavan jännittävä. Pislarundi ei tuonut yllätyksiä, vaan HAVU oli jo neljännen kerran neljästä parempi. Tähän perään joukkue nappasi vielä vastustajan säästön ja meni täten johtoon 9-8.

Aseet saatuaan OG otti hetkellisesti kuskin paikan, mutta sekään onni ei pitkään jatkunut. Joukkueet jatkoivat matsia tasaisissa merkeissä ja 24 kierroksen jälkeen tilanne oli taas tasan 12-12. NBK- ja kumppanit nappasi pari seuraavaa rundia ja alkoikin olla selvää, että joukkue menee menojaan. HAVU kuitenkin jyräsi muutamalla TEC-9 ryysillä pelin vielä tasoihin, joka tarkoitti jatkoaikaa.

HAVU lopulta vahvempi

Jatkoajan OG aloitti vahvasti ja voitti ensimmäisen kierroksen. Seuraavat kaksi menivät joukkueiden kesken tasan, joten puolia vaihdettiin kansainvälisen jengin 17-16-johdossa. Joukkue jatkoi teropuolella vahvaa tekemistä ja otti itselleen kaksi mappipalloa. HAVU kuitenkin osoitti kuuluisaa suomalaista sisua ja voitti kaksi seuraavaa veitsi kurkulla ja vei kartan toiselle jatkoajalle.

Seuraava jatkoaika alkoi HAVUn kannalta loistavasti, kun joukkue nappasi heti kaksi CT-puolen kiesiä. Tämän jälkeen joukkue sai vielä mahdollisuuden kahteen ottelupalloon, kun myös ensimmäinen hyökkäyskierros meni tiimille. OG kuitenkin taisteli tiensä takaisin kuilun partaalta ja tilanteessa 21-21 mentiin kolmannelle jatkoajalle.

Kolmas jatkoaika alkoi suomalaisittain upeasti, kun joukkue otti heti kaksi hyökkäyskiesiä itselleen. Puolustus oli tällä kertaa myös paremmassa jamassa ja joukkue onnistuikin nappaamaan tarvittavat kaksi heti alkuun. Tämä tarkoitti siis 25-22-voittoa kartasta ja 2-0-voittoa ottelusta. Tappio OG:lle tarkoitti sitä, että joukkue tippui ESL Pro Leaguen karsinnoista, joka on joukkueelle todella iso pettymys.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut: