Video: Blast Rising 2020 – HAVU oli avauspäivänä täysin ylivoimainen

HAVU Elisa Invitationalin

HAVU näytti heti kärkeen, että miksi se lähti isona ennakkosuosikkina Blast Rising 2020 -turnaukseen. Joukkue oli suveneeri kolmessa ensimmäisessä ottelussaan, eikä antanut vastustajilleen mitään saumaa.

HAVU pelasi taannoin upean turnauksen Yhdysvalloissa, kun joukkue sijoittui kolmanneksi Flashpointissa. Sieltä saatu vire näyttäisi kantavan myös Suomessa, sillä joukkue aloitti Blast Rising -turnauksen todella upeasti. Ensimmäisenä HAVUn kuntoa testasi puolalainen AGO, joka on maailmanlistan sijalla #64. Puolalaiset ovat roikkuneet samoilla sijoilla jo pitkään, eivätkä ole saaneet vakiinnutettua paikkaansa maailman TOP-30:ssä.

Koska pelit Blast Risingin lohkovaiheessa pelataan Best of One -menetelmällä, ei kumpikaan joukkue pääse valitsemaan pelattavaa karttaa. Molemmat bannaavat kolme mappia, seitsemäs ja näin ollen ylimääräiseksi jäävä kartta mappipoolista on se, joka jää pelattavaksi. Ensimmäisen ottelun kartaksi valikoitui HAVUlle erittäin tuttu ja erityisesti Lasse ”ZOREE” Uroselle sopiva leikkikenttä de_train.

Vastustajalla ei mitään saumaa

Trainin HAVU joutui aloittamaan hyökääjinä, joka on lähtökohtaisesti vaikeampi puolisko junassa. Joukkue kuitenkin näytti, että ei ole merkitystä kummalla puolella se pelaa, kun he ylijuoksivat AGOn. Puolalaisten puolustus oli todellista reikäjuustoa, kun HAVU nakutti itselleen uskomattomat 12-kierrosta. Koko HAVUn joukkue pelasi hyvää CS:ää, eikä Flashpointin jälkeinen tauko näkynyt ainakaan servulla.

AGO yritti vielä taistella itseään takaisin peliin mukaan ja nappasi itselleen pistoolikierroksen. HAVU kuitenkin voitti heti perään forcen sekä tämän jälkeen tarvittavat kolme lisäkierrosta. Lopputulos oli siis HAVUn kannalta ylivoimainen 16-4. Erityisesti ZOREE ja doto esitti upeita otteitaan ja molemmat kaapivatkin itselleen kunnioitettavat 19-uunia ensimmäisen kartan osalta.

HAVU jatkoi vakuuttavia otteitaan

Seuraavaksi HAVUlle vastaan asettui Nordavind, jonka muun muassa suomalainen KOVA onnistui kaatamaan menneellä viikolla Elisa Invitational -turnauksessa. Tällä kertaa kartaksi valikoitui myös AWP-kivääriä suosiva kartta de_nuke. HAVU aloitti jälleen terroristipuolella, mutta ei taaskaan antanut sen haitata, vaan hyökkäsi upeasti läpi vastustajan puolustuksen. Ensimmäinen osio menikin suomalaisten komennossa 10-5.

Toiseen osioon Nordavind sai paremman lähdön ja alkoi näyttää siltä, että joukkue voisi laittaa jopa kampoihin HAVUlle. Alkuvaikeuksien jälkeen suomalaiset kuitenkin ryhdistäytyivät ja alkoivat ottaa kierroksia nimiinsä. Lopulta HAVUn puolustus oli niin jämäkkä, että Nordavindilla ei enää ollut mitään saumaa murtaa suomalaisjoukkueen puolustusta. HAVU otti heti perään toisen fantastisen voiton lukemin 16-10.

Illan viimeinen hidas

Illalla oli luvassa vielä yksi kohtaaminen, kun portugalilainen Giants haastoi suomalaisjoukkueen. Giantsin tunnetuin pelaaja on erittäin kokenut 33-vuotias Ricardo ”fox” Pacheco, joka on pelannut mm. FaZessa ja SK Gamingissa. HAVU oli tähänkin otteluun selkeä ennakkosuosikki ja ottelun alku näytti suomalaisittain erittäin mukavalta. HAVU dominoi ottelun alussa mielin määrin, mutta ottelun edetessä Giants sai paremmin juonen päästä kiinni. Ensimmäinen puolisko päättyi kuitenkin HAVUn CT-juhliin 10-5.

Suomalaisten urakka hyökkääjinä ei lähtenyt ihan yhtä juhlallisesti liikenteeseen ja tiukimmillaan matsi alkoi näyttämään jo hivenen huolestuttavalta, kun portugalilaisjoukkue pääsi aina kahden erävoiton päähän HAVUsta. Suomalaiset painoivat kuitenkin kaasun jälleen pohjaan ja hölmöilyihin kaatuneet alkuerät kuitattiin upeasti lopun voittoputkella. Karttavoitto näin ollen suomalaisjoukkueelle yhteislukemin 16-11.

Tästä on hyvä jatkaa!

Lue myös: Reuters: Saksa purkaa rajoituksia ja Bundesliiga saa jatkua – pelit alkavat jo 10 päivän päästä


Pelaajat: ,
Joukkueet:
Ottelut: