HLTV.org: Valta on vaihtunut – HAVU ohitti ENCEn maailmanlistalla

HAVU Elisa Invitationalin

Erittäin kovia otteita esittänyt HAVU meni ENCEn ohi maailmanlistalla. ENCE on jo pitkään ollut Suomen ykkösjoukkue, mutta HAVUn loisto-otteet Flashpointissa siivittivät joukkueen ENCEn ohi.

HLTV.orgin maailmanlista julkaistiin jälleen ja ENCEn todella pitkään jatkunut valtakausi Suomen ykkösjoukkueena on päättynyt, kun HAVU ohitti joukkueen. ENCE on pelannut käytännössä siitä saakka surkeasti, kun joukkue vaihtoi pelinsisäisen johtajansa Aleksi ”Aleksib” Virolaisen pois aktiivisesta kokoonpanosta. Joukkueen alkuvuosi jatkui siitä, mihin viime vuosi päättyi, kun ensin joukkue alisuoritti pahasti Lontoossa pelatussa ICE Challengessa. Alamäki jatkui ESL Pro Leaguessa, jossa joukkue sai vasta viimeisessä ottelussa napattua ensimmäisen voiton ja katkaistua 10 ottelun tappioputkensa.

 

havuvsence

HAVU puolestaan on pelannut alkuvuoden aivan loistavaa CS:ää ja voittanut niin Suomen paikalliset lanit kuin valloittanut Yhdysvallatkin. Joukkue kilpaili miljoonaliiga Flashpointissa ja pääsi peräti kolmen parhaan joukkoon ja keräsi samalla muikean 100,000$ palkintopotin. Ilmassa on jo pitkään roikkunut mahdollisuus siitä, että HAVU tulee nousemaan ENCEn ohi. HAVUn peli on parantunut koko ajan ja joukkue on osoittanut olevansa valmis taistelemaan maailman kärkijengejä vastaan.

Kuittaako ENCE paikkansa heti takaisin?

HAVU nousi kokonaiset kuusi sijaa maailmanlistalla, sillä Flashpointin kolmostila antoi heille ison kasan pisteitä. ENCE puolestaan ei ole pelannut peliäkään tällä välin, joten heillä myöskään ollut mahdollisuutta karttaa pistepottia. ENCE saa kuitenkin huippumahdollisuuden kuitata paikkansa takaisin, sillä joukkue aloittaa 22.4. keskiivikkona omalta osaltaan turnauksen, josta on mahdollisuus kerätä seuraavaan Majoriin ESL One Rioon oikeuttavia pisteitä. Major on vuorossa marraskuussa Rio De Janeirossa, jos maailman koronatilanne vain sallii sen.


Pelaajat:
Joukkueet: ,