IEM Cologne Grand Final: ENCE – G2 Esports

ence Grand Final

IEM Cologne huipentuu sunnuntaina, kun ohjelmassa on Grand Final. Kölnissä mestaruudesta taistelevat ENCE sekä G2 Esports.

ENCEllä on upea mahdollisuus napata historiansa kovin mestaruus, kun tiimi on voiton päässä legendaarisen IEM Colognen pokaalista. Kyseessä on äärimmäisen arvostettu pysti, jonka jokainen CS:GO-pelaaja haluaa voittaa.

Helpolla mestaruus ei kuitenkaan irtoa, sillä finaalissa vastaan asettuu G2 Esports. Supertähti NiKon tähdittämä joukkue on Kölnissä löytänyt jälleen huippuvireen, joten Grand Finalista on luvassa jäätävä taisto.

Tiimit ovat kohdanneet edellisen kerran maaliskuussa, jolloin ENCE nappasi voiton suoraan 2-0. Tuosta on ehtinyt kuitenkin jo aikaa kulumaan, joten mitään henkistä yliotetta suomalaisorganisaatio tuskin on saanut.

Finaalin karttavalinnat:

Se on varmaa, että ENCEn bänni tulee osumaan Infernoon. Se on G2 Esportsin kannalta ikävä tilanne, koska Inferno on ollut ehdottomasti tiimin paras kartta viimeisten kuukausien aikana. Sen sijaan G2 on jo pitkään bännännyt ensimmäisenä karttana Overpassin. Tämä varmasti kelpaa ENCElle hyvin, koska he pääsevät valitsemaan Nuken, jossa meno on ollut suorastaan jäätävää. Toki Vitality voitti lauantain välierässä ENCEn Nukessa, mutta muuten kartta on voitettu 91% varmuudella viimeisten kolmen kuukauden aikana.

G2 joutuu varmasti pohtimaan tarkasti karttavalintaansa, sillä Mirage voisi olla yksi vaihtoehto, mutta ENCE voitti lauantaina Vitalityn Miragessa. Myös Ancient voisi olla yksi hyvä mahdollisuus, koska G2 voitti omassa välierässään Astraliksen Ancientissa.

Tämän jälkeen valinnat ovatkin sitten hieman normaalia merkityksettömämpiä, koska Kölnissä mestaruus ratkaistaan BO5-systeemillä, joten molemmat saavat bänniä yhden kartan ja loput tullaan tarvittaessa pelaamaan.

Ei olekaan mikään mahdottomuus, että finaali menisi aina jopa viidenteen karttaan, koska vastakkain on kaksi niin tasaväkistä tiimiä.

Tasaiset lähtökohdat:

Ennakolta G2 Esports on hienoinen suosikki, mutta käytännössä kyseessä on aivan ympäripyöreä ottelu. Esimerkiksi Coolbetin kertoimissa ENCElle saa 1.92, kun taas G2:lla on kerroin 1.89.

Grand Final televisiointi:

Klo 17:00 alkava finaali on katsottavissa ilmaiseksi Twitch-palvelun kautta. Suomenkielisen selostuksen ottelusta tarjoaa Elisa Viihde Sport. Jos puolestaan haluat katsoa lähetyksen englanninkielisellä selostuksella, niin valintasi on ESL:n Twitch-kanava.


Joukkueet:
Ottelut:

NordVPN 600x200