IEM Rio Major – ennakkoasetelmat alkavaan jättiturnaukseen

BLAST Premier Fall Groups RMR cs elisa masters espoo rion major espoossa Champions blast Paris major challengers stage valve

CS:GO:n seuraava jättiturnaus IEM Rio Major 2022 on alkamassa pian. Pitkästä aikaa tilanne ennakkosuosikin osalta on kuitenkin aivan auki, sillä sellaista karkeloissa ei ole.

CS-faneille on pian luvassa todellista herkkua, kun joukkueet taistelevat jälleen pelin himoituimmasta pystistä. Rion Majoreiden ensimmäisenä pelattava Challengers Stage on nimittäin aivan nurkan takana, sillä se polkaistaan käyntiin 31.10.2022.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tuntuu siltä, että selvää voittajasuosikkia Major-turnaukseen ei ole. Aiempien karkeloiden osalta on lähes aina pystytty nimeämään yksi selvä ennakkosuosikki, mutta tällä kertaa tilanne on toinen.

Edellisen pystin nappasi itselleen FaZe Clan, joka kaatoi Antwerpenissa pelatussa finaalissa NAVIn lukemin 2-0. Joukkue on jälleen ehdottomasti yksi varteenotettavista voittajakandidaateista, mutta viime aikojen otteet eivät kuitenkaan ole herättänyt lupauksia.

Tilanne on kaiken kaikkiaan kutkuttavan jännittävä, sillä paletti on täysin auki. Alapuolelta pääset nappaamaan tärpit siitä, ketä ja mitä kannattaa seurata Rion Majoreilla.

Seuraa näitä Rion Major-turnauksessa:

Vitality:

Ranskalaisorganisaatio on päässyt viime aikoina paremmin peliin kiinni ja onnistui kampeamaan ESL Pro Leaguen voittoon ENCEn nenän edestä. Spinxin hankinta oli selvästi askel oikeaan suuntaan, joten Vitalityllä on ehdottomasti hyvä mahdollisuus nostaa kirkkainta pystiä.

Lisäksi on huomioitavaa, että supertähti ZywOo on ollut kesätauon jälkeen aivan hirmuisessa vireessä ja pystyy suoranaisiin ihmetekoihin. Vitality on tällä hetkellä maailmanlistan ykkönen, joka asettaa joukkueelle myös tietynlaista painetta Rioon.

FaZe:

FaZe on ollut yksi voittajasuosikeista kaikkiin turnauksiin sen jälkeen, kun virolaistähti ropz kiinnitettiin osaksi rosteria. Lisäksi joukkueella on huikea määrä kokemusta voittamisesta, joka on tiukoissa paikoissa todella tärkeää.

Antwerpenin Majoreilla rain oli koko turnauksen paras pelaaja, vaikka hänen ei pitäisi olla edes joukkueensa ykköstähti. Tämä kertoo kaiken oleellisen tämän rosterin laajuudesta, joten mahdollisuudet back-to-back-voittoon ovat ehdottomasti olemassa. FaZe on tällä hetkellä maailmanlistan toisena.

Liquid:

Team Liquid on yksi niistä jengeistä, jota ei voi jättää pois spekulaatioista. YEKINDARin hankinta toi tiimiin aivan uutta ryhtiä, joka on näkynyt hyvinä tuloksina servulla. Lisäksi Liquid voi pelata paineettomasti, sillä kukaan ei varsinaisesti odota heidän voittavan Majoreita, ainakaan vielä.

Joukkueesta löytyy kuitenkin riittävästi tulivoimaa voittamiseen ja palasten loksahtaessa kohdalleen kaikki on mahdollista. Tiimi löytyy tällä hetkellä maailmanlistan kolmannelta sijalta, joten asioita on selvästi tehty oikein.

NAVI:

Majoreista puhuttaessa on aina hyvä muistaa se joukkue, jota s1mple edustaa. Mies on kiistatta yksi CS:GO-historian parhaista pelaajista ja tekee tuhoisaa jälkeä jatkuvalla syötöllä.

NAVI ei ole ollut niin hyvä boombl4:n lähdön jälkeen, mutta avaimet voittoon ovat yhä olemassa. Jos s1mple pystyy löytämään pysäytttämättömän vireensä Major-turnauksessa, niin Ukrainan ylpeys saattaa nostaa pokaalia marraskuussa. NAVI on tällä hetkellä maailmanlistan neljäntenä.

NiP:

Suomalaisfanien katseet kohdistuvat varmasti Ninjoihin, joissa Aleksib toimii pelinsisäisenä johtajana. Tiimi tuskin on vielä valmis voittamaan Major-turnausta, mutta upeasti menneet karsinnat antoivat kuitenkin toivoa yllätyksestä.

Joukkue pelasi ensimmäiset kunnon ottelunsa vasta tiukimmassa mahdollisessa paikassa, mutta onnistui silti kairaamaan tiensä suoraan Legends Stagelle kolmella upealla voitolla. Ratkaisevassa ottelussa kaatui maailmanlistan viidentenä oleva Cloud9, joten mistään ilmaisesta lipusta ei voida puhua. NiP itse on maailmanlistalla #11.

ENCE:

Suomalaisorganisaatio ENCE on ollut Majoreilla lähes poikkeuksetta hyvä. Kaikki muistavat Katowicen uskomattoman tarinan, kun tiimi selviytyi aina finaaliin saakka. Myös viime turnauksessa tuli hyvää tulosta, kun joukkue selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon Antwerpenissa.

Tiimi koki pelaajien tauon jälkeen isoja rosterimuutoksia, jonka jälkeen peli meni hetkellisesti aivan sekaisin. RMR-turnauksessa yhteinen sävel kuitenkin löytyi ja Eetu ”sAw” Saha sai piiskattua joukkonsa upeasti kolmella voitolla Legends Stagelle. Lähtökohdat yllätykseen ovat siis olemassa, vaikka aika ei välttämättä olekaan vielä kypsä. ENCEn sijoitus maailmanlistalla on tällä hetkellä #13.


Pelaajat: ,,,
Joukkueet: ,,,,,
Ottelut: