BLAST Rising 2020 – Japaleno pelkkä suupala HAVUlle

HAVU sLowi

HAVU aloitti pudotuspelit BLAST Risingin osalta, kun joukkue kohtasi ruotsalaisen Japalenon. Suomalaiset lähtivät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina ja lunastivatkin odotukset.

Karttavalintoja pääsi ensimmäisenä suorittamaan rakkaat länsinaapurimme, jotka päätyivät valitsemaan de_overpassin. HAVU sai onnekseen valita tutun ja turvalliseen de_trainin, kun vastustaja bannasi Nuken pois. Mahdolliseksi ratkaisevaksi kartaksi jäi de_vertigo, joka on myös ZOREEn jengille hyvä kartta.

Overpassiin suomalaisilla oli hieman hidas lähtö ja joukkue olikin hätää kärsimässä CT-puolellaan. HAVU oli pahimmillaan 8-3- ja 9-4-tappiolla, kun JAPALENOn hyökkäykset olivat suorastaan tulisia. Suomalaisen sisun dieselkone kuitenkin käynnistyi osion loppua kohden ja puoltenvaihdossa hoody ja kumppanit olivat jo keränneet kuusi kierrosta vyölleen.

HAVU sai ketsuppipullon auki

Toinen osio alkoi suomalaisten pislarundivoitolla, mutta tämän jälkeen he hävisivät heti forcekierroksen. HAVU ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan kuittasi rundin samantien takaisin ja tuhosi samalla vastustajan pankin. Joukkue sai tästä selvän momentumin ja keräsi heti perään kolme peräkkäistä kiesiä, joka tarkoitti johtoasemaa ensimmäistä kertaa sitten CT-puolen alun.

hoodyn pari napakkaa hedyä

JAPALENO tasoitti vielä puntit 11-11, mutta tämän jälkeen servulla oli enää yksi joukkue. Viimeisten viiden kierroksen ajan HAVU rummutti jättimäisellä tavalla päälle, eivätkä antaneet mitään saumaa vastustajalle. Joukkue nousi täten upealla tavalla 8-3-tappioasemasta aina 16-11-voittoon ja nappasi itselleen samalla 1-0-johdon ottelussa.

Pelaajiston osalta on pakko nostaa esille ensimmäisestä kartasta hoody ja doto, jotka olivat melkoisessa letkussa koko ensimmäisen mapin. Hoody nakutti eniten kaappeja (24) ensimmäisen kartan osalta ja doto puolestaan teki vaikean alun jälkeen eniten damagea (91,6) kaikista pelaajista kierrosta kohden.

Train selvästi suomalaisten

Junasta oli odotettavissa helpompaa karttaa HAVUlle, koska se on ollut joukkueen yksi parhaimmista maista jo pitkään. Joukkue aloitti hyökkäävällä puolella, koska kartan valinneen joukkueen vastustaja saa valita puolen ensimmäisenä. Train on yksi eniten CT-painotteisia karttoja, joten hyvä startti oli tilauksessa.

ZOREE johdattikin joukkuettaan mallisuorituksilla eteenpäin, kun chilimiehet pistettiin paloiksi. HAVU olikin täysin ylivoimainen, kun joukkue voitti ensimmäisen osion peräti 12-3 ja ottelu alkoi täten olla jo selvä. Toinen puolisko oli enää vain läpsyttelyä, kun ottelun MVP doto joukkueineen taputteli kartasta todella maukkaan 16-7- ja koko ottelusta 2-0-voiton.

doton scoutti tulessa

Seuraavaksi HAVU saa vastaansa joko ranskalaisen Team Hereticsin tai saksalaisen Alternate ATTAXin. Viimeaikaisten otteiden perusteella ranskalaisten pitäisi napata ottelusta helppo voitto. Joukkue esitti juuri päättyneessä ESL One: Road to Rio -turnauksessa todella  ennakkoluulottomia ja hyviä otteita, joten seuraava vastus tulee olemaan HAVUn kannalta kovin mahdollinen.

Tsekkaa myös: Astralis on pakotettu isoon muutokseen – tähtipelaaja gla1ve joutuu sivuun kuukausiksi burnoutin vuoksi


Pelaajat: ,,
Joukkueet:
Ottelut: