Jimm’s kohu sakenee entisestään – io-tech ilmoitti katkaisevansa yhteistyön

Jimm's
Kuva: Getty Images

Jimm’s PC Store on ajautunut massiivisen kohun keskelle, kun paljastui, että se toimittanut noin kahden miljoonan edestä droneja, joiden epäillään päätyneen Venäjälle.

Jimm’s PC Store on nyt sellaisessa mankelissa, että kunniallista ulospääsyä on vaikea löytää. Yritys antoi tiedotteen maanantaina epäilyttävistä dronekaupoista, mutta se ei ole asiakkaiden suuntaan näyttäytynyt kovinkaan hyvänä. Varsinkin, kun Iltalehti julkaisi lisätietoa asiasta, joka antaa entistä huonomman kuvan yrityksen toiminnasta.

Suosittu verkkokauppa on myynyt 3466 dronea Luminor Oy -nimiselle yritykselle, jonka epäillään toimittaneen ne Venäjälle. Jimm’s kertoi omassa tiedotteessa, että se sortui myyntihuumaan eikä tehnyt tarpeeksi kattavia taustatarkistuksia.

IL kuitenkin kaivoi esitutkinta-aineistosta tiedon, että Jimm’s oli jo ennen sodan alkua toimittanut Luminor Oy:n tilauksia Venäjälle. Sodan alettua niiden koko vaan kasvoi ja toimituspaikaksi oli sovittu Turkki. Jo tässä vaiheessa olisi joku saattanut alkaa epäilemään asiaa, mutta viimeistään siinä kohtaa olisi pitänyt herätyskellot lähteä soimaan, kun Luminor Oy tilasi kerralla peräti 316 dronea. Tuon yksittäisen tilauksen arvo oli hurjat 111 883 euroa.

Jimm’sin toiminta on lytätty totaalisesti keskustelupalstoilla asiakkaiden toimesta. Myös verkkokaupan yksi kumppaneista heräsi tilanteeseen, sillä io-tech.fi -sivusto ilmoitti päättävänsä yhteistyön yrityksen kanssa.

– Jimm’s PC-Store on ollut io-techin yhteistyökumppani sivuston perustamisesta eli vuodesta 2017 lähtien. Yhteistyö on näkynyt sivustolla yrityksen markkinointina ja TechBBS-foorumilla virallisena viestiketjuna. Viime päivien aikana esiin tulleiden tietojen valossa olemme päättäneet lopettaa yhteistyön Jimm’s PC-Storen kanssa, io-techin tiedotteessa todetaan.