Kiina rajoittaa alaikäisten pelaamista – peliaikaa vain kolme tuntia viikossa

Kiina

Kiina rajoittaa alle 18-vuotiaiden pelaamista vain kolmeen tuntiin viikossa.

Kiina teki yllättävän ratkaisun, kun se ilmoitti rajoittavansa alaikäisten pelaamista kovalla kädellä. Jatkossa alle 18-vuotiaat saavat nimittäin pelata vain tiettyinä päivinä ja maksimissaan kolme tuntia viikossa.

Pelaaminen on rajattu niin, että nettipelaamista voi harrastaa perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin yhden tunnin. Pelaaminen tapahtuu iltakahdeksan ja iltayhdeksän välillä, muina päivinä ei saa pelata. Ainoa poikkeus tähän on lomapäivät, jolloin servulla saa myös viettää yhden tunnin.

Kiina on ehdottomasti yksi isoimmista videopelimaista ja tämän vuoksi päättäjät ovat huolissaan alaikäisten pelaamisesta. Pelijätti Tencent ainakin ottaa viranomaisten ehdotuksen tosissaan, sillä yhtiö aikoo käyttää peleissään kasvojentunnistusjärjestelmää, joka menee päälle kymmeneltä illalla ja sammuu kahdeksalta aamulla.

Tämä ei toki ole ensimmäinen kerta, kun Kiina rajoittaa pelaamista. Aiemmin maassa on ollut sääntönä, että päivässä voi pelata 90 minuuttia ja lomilla aikaa sai nettipelien parissa viettää kolme tuntia.

Huomasitko tätä?: Haluatko pelata kuin ropz? – Näin virolainen supertähti operoi