Klassikkovideo: Muistatko tätä suomitiimin eeppistä frägimättöä?

Eletään 2000-luvun alkua ja termiä elektroninen urheilu ei oltu vielä edes keksittykään. Nuoret sällit kuitenkin rakensivat jo kuitenkin kovaa vauhtia tulevaa. Ohessa hieman taustoja ja video mistä puhutaan. Tsekkaa alta!

Sanooko nimimerkit coali, alfa, Tico, Melvin tai kenties natu sinulle mitään? Näitä kaikkia yhdistää tietokonepeli Counter-Strike 1.6 ja Destination Skyline niminen klaani. Viimeisimmän mainituista nimimerkeistä moni varmasti tunnistaakin, sillä onhan herra ollut hyvinkin näkyvästi esillä pelaajauransa jälkeen, niin kommentaattorina, analyytikkona, kun ENCEn organisaation jäsenenäkin.

Palkintorahat olivat vielä 2000-luvun alkupuolella huomattavasti nykyisiä summia pienempiä ja suhtautuminen tietokonepelaamiseenkin oli vanhemman sukupolven mielestä varsin lapsellista ja ei järkeväksi toiminnaksi noteerattavaa puuhaa.

Sittemmin ajat ovat muuttuneet ja nyt nämä nuorina pojan koltiaisina pelanneet miehen alut ovat valmistamassa pöytää tuleville lupauksille. Nuoret osujat saavatkin siinä mielessä kiittää alansa pioneereja, että heillä on yleensäkään mahdollista tänä päivänä haaveilla ammatikseen pelaamisesta ja oikeasti itsensä elättämisestä tietokonepelien avulla.

Se niistä jorinoista, alla nimittäin aikakautensa helmiä. Uskomattomine tehosteineen viritetty luomus. Täynnä tunnetta, upeaa musiikkia ja ennen kaikkea silmiä hivelevää Half-Life 1:n moottorin päälle tuotettua CS 1.6-grafiikkaa. Olkaa hyvä!

Destination Skyline – Reach the Horizon

Lue myös: BLAST Premier Spring Series 2020 – Mukana Aleksibn OG!