Klassikkovideo: Suomalainen Astralis oli yksi maailman parhaista jengeistä

Astralis

Kuten nykyisin niin myös ennenkin Astralis oli yksi parhaista joukkueista CS-skenessä. Aikaisemmin jengi oli kuitenkin täysin suomalainen.

Monet CS:ää seuraavaat tietävät, että Astralis on yksi parhaista ellei jopa paras CS:GO-joukkue pelin historiassa. Vaikka kaikki saavutukset eivät joukkueelle historiankirjoissa mene, niin silti joukkueen saavutukset ovat kiistatta isommat kuin kenelläkän muulla aikaisemmin.

Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että pelin aiemmissakin versioissa on nähty Astraliksen nimeä kantava joukkue, joka oli kaiken lisäksi suomalaisjoukkue. Vuosina 2004-2006 joukkue oli yksi maailman parhaista ja taisteli pokaaleista arvostetuissa CPL-turnauksissa, joita voidaan verrata nykyajan Majoreihin.

Tämän jälkeen vielä 2009 nähtiin yksi versio suomalaisedusteisesta Astraliksesta, kun jengiä edusti mm. huippupelaajat contE ja ruuit, joita pidettiin yleisesti maailman TOP20-pelaajina. Tämä kokoonpano tunnettiin kyseisellä nimellä vain muutaman kuukauden ajan, jonka jälkeen portugalilainen organisaatio Excello hankki joukkueen itselleen.

Astralis tuli skeneen rytinällä

Suomessa oli ylivoimainen ykkösjoukkue silloin, kun Astralis tykitti itsensä pelikentille. Destination Skyline oli silloin johtava kokoonpano, jolla ei oletettu olevan sivuuttajaa Suomessa. Destination Skyline voitti mm. Intel Cyber Sport Cup 2004 -turnauksen suvereenisti.

Destination Skylinen nimekkääseen kokoonpanoon kuului esimerkiksi nykyään ENCEssä vaikuttava natu, joka joutui tyytymään kohtaloonsa, kun nälkäinen uusi joukkue tuli ja vei Suomen parhaan joukkueen tittelin nimiinsä. Nyt kannattaakin nauttia tästä vallankumouksesta hetki oheisen videon muodossa.

Astralis – Starlike Gaming


Joukkueet: