Klassikkovideo: Uskotteko kotona? – ENCE Katowicen Major-finaaliin

ENCE

ENCE oli alussa melko nimetön joukkue allua lukuun ottamatta, kunnes jengi teki uskomattoman taikatempun ja eteni aina Major-finaaliin IEM Katowicessä vuonna 2019.

ENCE oli CS-maailmassa lähinnä meemi ja useat epäilivätkin joukkueen mahdollisuuksia menestyä. Useissa yhteyksissä kommentaattorit ja muut asiantuntijat sanoivat, että joukkue oli lähinnä mahdollisuus allulle lopettaa uransa pelaamalla haluamassaan joukkueessa ja kotimaassaan.

Alkuun joukkueen peli olikin ontuvaa, vaikka se pikkuhiljaa esittikin parempia otteita. Aleksib teki selvästi isoa työtä Twistan kanssa ja pyrki tekemään kotiläksyt niin hyvin, että ENCE saisi aina etulyöntiaseman peleihin lähdettäessä. Tämä työ alkoikin tuottaa hedelmää ja tiimin otteet paranivat jatkuvasti.

ENCE lähti altavastaajana Majoriin

Katowicen Major alkoi suomalaisjoukkueella vaikeasti, sillä jengi hävisi heti kaksi ensimmäistä otteluaan ja pelasikin tästä eteenpäin veitsi kurkulla. ENCE onnistui kuitenkin tekemään niin sanotun reverse sweepin ja voitti kolme seuraavaa ottelua ja pääsi kahdeksan parhaan joukkoon kuin ihmeen kaupalla.

Kaikki olivat varmoja, että tie päättyy tähän, mutta joukkue osoitti käsittämätöntä sisua ottelusta toiseen ja taisteli itsensä lähes jokaisesta esteestä läpi. Ensin jengi kaatoi Inffin huikean comebackin jälkeen puolivälierissä älyttömän kovan Team Liquidin lukemin 2-0. Liquid otti vielä myöhemmin samana vuonna maailmanlistan ykköspaikan.

Liquid – ENCE ratkaiseva kierros

Välieriin joukkue sai vastaansa myös todella kovan joukkueen Natus Vinceren, jonka piti Liquidin tavoin kävellä ENCEn yli. Suomalaisjoukkue ei kuitenkaan taipunut, vaan otti tästäkin ottelusta huikean 2-1-voiton. Pallomeri.net oli itsekin paikalla todistamassa tätä mahtavaa tapahtumaa ja oheisesta videosta pääseekin palamaan vielä välierän ratkaisuhetkeen.

Artikkeli julkaistu alun perin 16.7.2020.


Pelaajat: ,
Joukkueet: