Kommentti: Aleksib:n on pakko onnistua – tie auki taivaisiin

OG Aleksib

Suomalaistähti Aleksib siirtyy ranskalaisen jättiorganisaation G2 Esportsin riveihin. Kyseessä on mieletön juttu!

Suomalainen CS:GO-skene on kenties ollut alamaissa viimeisen vajaan parin vuoden ajan. Oikeastaan viimeinen valonpilkahdus oli ENCEn menestys vuonna 2019. Tuon jälkeen enemmän tai vähemmän ilouutiset ovat olleet vähissä. Aleksib:n OG:lta odotettiin paljon, mutta todellisuudessa joukkue ei vain saanut lentoa päälle oikeastaan missään vaiheessa. Tai ehkäpä todellisuus iski vasten kasvoja ja tuon ylemmäksi rahkeet eivät yksinkertaisesti riittäneet.

Nyt käsillä on kenties suomalaisen CS:GO-skenen upein vuosi. Nimittäin 2022 käynnistyi jättimäisellä uutisella, kun G2 Esports ilmoitti kiinnittäneensä suomalaistähti Aleksib:n riveihinsä. Kyseessä on jättimäinen paukku, sillä ranskalaistiimi on koko pelin yksi isoimmista organisaatioista. G2:ssa pelaa yksi todellinen supertähti-statuksen pelaaja, sillä NiKo on sellainen kaveri, joka voi yksin johdattaa tiimin turnausvoittoihin.

Valtavat paineet

Nyt kaikki tekosyyt on käytetty sen osalta, että päästäänkö todistamaan suomalaismenestystä. Nyt yksinkertaisesti tilanne on se, että Aleksib:n on pakko onnistua. Enää paikat neljän joukkoon tai finaaliin ei riitä. Nyt on pakko saada pokaaleita kotiin, koska jokainen tappio on tuolle rosterille jättimäinen pettymys.

Suomalaistähti ottaa paikan tiimin kapteenina, joten paineet ovat valtaisat. Kuitenkin myös mahdollisuudet onnistumiseen ovat loistavat, sillä onhan G2 Esportsin materiaali aivan maailman kärkeä. Alkuun on tietysti annettava tiimille aikaa, mutta tiimalasissa hiekka käy koko aika, joten keväällä on jo saatava tuloksia.

Joukkueen ympärille on asettaa kaksi selvää kysymysmerkkiä. Ensimmäisenä on tiimin uusi AWP-pelaaja m0nesy. Nuorukainen on poikkeuksellinen lahjakkuus, mutta kokemusta kovien paineiden alla pelaamisesta ei ole. Nyt vastassa on aina maailman parhaita pelaajia, joten riittääkö kantti. Tulevaisuus on varmasti kirkas, mutta m0nesyn on saatava peli toimimaan välittömästi.

Toinen kysymysmerkki on puolestaan joukkueen roolitus. Tässä suuri vastuu on Aleksib:llä, sillä kapteenin on saatava palaset loksahtamaan kohdilleen ja jokaisen pelaajan potentiaali maksimoitua. Tulivoimaa on hurjasti, mutta se on hyödytöntä, mikäli roolit eivät ole oikeat.

Miten kemia lähtee toimimaan?

Aleksib:n vierellä on aivan maailmanluokan tähtiä, joka tuo tietysti oman aspektinsa mukaan. Esimerkiksi NiKo on omanlaisensa persoona, joka tietää arvonsa. Miten tempperamenttinen serbi suhtautuu, jos peli ei lähdekään toimimaan? Aleksib on uransa kovimmassa paikassa, jossa joukkueen egot on saatava toimimaan saman tavoitteen puolesta.

G2 Esports on viime vuosina osoittanut, että se on valmis isoihin muutoksiin nopeallakin tahdilla, mikäli menestystä ei tule.

Lopullisesti tiimin tason kertoo ottelut Natus Vincereä vastaan. Ranskalaisorganisaatio on jo aikaisemmin kaatanut TOP10:n sisällä olevia joukkueita, mutta NaVi on ylivertainen vastustaja kerta toisensa jälkeen. Nämä muutokset yrittivät saada tuon valtakauden kaatumaan.


Pelaajat:
Joukkueet: