KOVA historiansa kovimmassa paikassa – peku ennakoi karsintoja

KOVA Elisa Invitational Telia

KOVA raivasi tiensä ainoana suomalaisjoukkueena Euroopan suljettuihin Minor -karsintoihin. Joukkueen pelaajat ovat uransa toistaiseksi suurimman haasteensa edessä, kun vastaan asettuu maailman huippujoukkueita.

Alkuvuosi CS:n parissa on alkanut ryminällä ja useita yllätyksiä onkin jo saatu todistaa. Ikäviltä uutisilta ei myöskään ole vältytty, kun viimeisimpänä pelatun IEM Katowicen osalta pudotuspelit jouduttiin pelaamaan koronaviruksen takia ilman yleisöä. Nyt kuitenkin katseet alkavat pikkuhiljaa jo siintää kohti toukokuussa pelattavaa Majoria, joka luonnollisesti on turnauksista merkittävin ja arvostetuin.

Suomalaisfanien näkökulmasta tilanne on kutkuttavan jännittävä, sillä paikasta seuraavaan vaiheeseen karsii kokonaan suomalaisella lineupilla varustettu KOVA, Jesse ”zehN” Linjalan GODSENT sekä Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG. Karsinnoista kahdeksan joukkuetta pääsee Brasiliassa pelattaville Minoreille, josta seuraava etappi on ESL One Rio Major. Majoreilla nähdään suomalaisten osalta sekä ENCE että Otto ”ottoNd” Sihvon c0ntact gaming, mutta iso mahdollisuus on siihen, että turnaukseen saadaan vielä lisää suomalaisväriä mukaan.

Ennakkoluulottomasti ja ilman paineita Heroicin kaatoon

KOVA lähtee karsintoihin ja erityisesti ensimmäiseen otteluun isona altavastaajana. KOVAn pelinsisäinen johtaja Petteri ”peku” Jaakkola istuikin piinapenkkiin ja ennakoi heidän mahdollisuuksia ennen tulevaa koitosta. Jaakkolasta pystyi aistimaan, että joukkue ei ota liikaa paineita tulevasta, vaan toivoo joukkueen näyttävän potentiaalinsa ”isoja” poikia vastaan.

– Lähetään kaikkien silmissä altavastaajana turnaukseen, joka on meille ehdottomasti suuri etu. Päästään pelaamaan paineettomasti ja meillä on pelkästään voitettavaa näissä karsinnoissa. Präceissä ollaan pelattu hyvin ja selvästi parannettu sekä CT-puolen peliä että yleisesti kommunikaatiota, joka on ollut selkeää ja rauhallista. Nyt meidän pitää saada se sama vielä tuotua offiservuille.

Tanskalainen Heroic vastustajana sopii Jaakkolan mielestä KOVAlle erinomaisesti ja focus tulevaa matsia kohtaan on jo aivan tapissa.

– Heroic joukkueena sopii pelityylillisesti mainiosti meille. Varmasti saadaan heitä vastaan tiukkoja karttavääntöjä ja uskon, että meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa ottelu. Tällä hetkellä ei osaa ajatella, että keitä muita turnauksessa haluaisi kohdata, koska focus on 110% matsissa tanskalaisia vastaan.

IGL peku sinetöi Pallomeri.netin haastattelun toteamalla, että joukkue saa karsinnoista erittäin tärkeää kokemusta, mutta tavoitteet on suuremmat kuin pelkkä kokemus.

– Saadaan turnauksesta hyvää kokemusta TOP-20 -joukkueita vastaan ja se varmasti kantaa hedelmää myös pidemmälle ajalle. Silti ainoa tavoite tällä hetkellä on mennä jatkoon näistä karsinnoista ja napata tiketti Brasiliaan.

Tsekkaa lisää turnaussivulta: Europe Minor Closed Qualifier – Suomalaisille paikkoja auki Brasiliaan


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,,
Ottelut: