KOVA esitti ennakkoluulottomia otteita Elisa Invitationalissa – ”Kaikki joukkueet ovat voitettavissa”

KOVA Elisa Invitational Telia

Elisa Invitational -turnauksen toinen suomalaisjoukkue KOVA pelasi alkulohko-ottelunsa perjantaina ja esittikin loistavia otteita.

KOVA ei todellakaan ollut lohkonsa suosikki, mutta tästä huolimatta joukkue pelasi ennakkoluulottomasti sekä pirteästi ja se kantoi voittoon heti ensimmäisessä ottelussa Nordavindia vastaan.

Tämä antoi loistavan startin turnaukseen ja haaveet jatkopaikasta ottivat ison sysäyksen eteenpäin. Toisessa ottelussa vastaan asettui North, joka on rankingissa yli 100 sijaa korkeammalla kuin KOVA. Suomalaisjoukkue ei kuitenkaan lähtenyt kumartelemaan, vaan otti luulot pois heti ensimmäisellä puoliskolla etenemällä 11-4-johtoon. North heräsi vielä taisteluun, mutta takamatka oli liian suuri ja ottelu meni KOVAlle numeroin 16-14.

Illan kolmannessa ottelussa panoksena oli lohkovoitto ja suora paikka välieriin. Tällä kertaa vastaan asettui rankingissa 27. sijalle oleva Heroic. Karttana toimi Nuke, joka oli KOVAlle tuttu jo päivän ensimmäisestä ottelusta.

Valitettavasti tällä kertaa vastustaja syötti suomalaisille sen omaa lääkettään, kun ensimmäinen puolisko meni Heroicin nimiin murskaavasti 11-4. KOVA taisteli vielä vimmatusti, mutta Heroic nappasi voiton ja vei lohkon nimiinsä.

KOVAn päivä oli joka tapauksessa enemmän kuin onnistunut, vaikka joukkueen IGL peku harmittelikin Pallomeri.netin haastattelussa päivän viimeistä ottelua.

– Oltiin valmiita tähän päivään ja tiedostettiin, että kaikki joukkueet ovat voitettavissa. Harmi, että pelattiin viimenen peli alle meidän oman tason ja siihen päälle kävi vielä pari köyhyyttä. Silti kokonaisvaltasesti todella onnistunut päivä, peku totesi Pallomeri.netille.

Lauantaina saatetaan nähdä suomalaisjoukkueiden kohtaaminen

KOVAn urakka jatkuu lauantaina klo 17:00, kun vastaan asettuu Apeks. Tämän ottelun voittaja etenee välieriin ENCEn vastustajaksi, kun taas häviäjä tippuu ulos turnauksesta. Pudotuspelit pelataan BO3-systeemillä, joten pelin on pysyttävässä paketissa pidempään kuin alkulohkovaiheessa, jossa pelattiin BO1-systeemillä.

-Apeksia vastaan ollaan itseasiassa pelattu kerran aikasemmin, muistaakseni tammikuussa ja silloin taidettiin voittaa 2-0. Paperillahan ne on huonompi joukkue kuin maanmiehet Nordavindin leiristä, peku vertailee perjantain vastustajaansa.

– Apeks on juuri tehnyt pelaajamuutoksen. Toki ketään tällä tasolla pelaavaa joukkuetta ei todellakaan voi aliarvioida, joten taustatyöt pitää heistäkin tehdä kunnolla. Toivottavasti saadaan hyvä BO3 Apeksia vastaan. He ovat tosi agressiivinen joukkue ja pitää olla hereillä, että pystytään voittoon, peku summaa tulevan ottelun.

Rankingissa sijalla 132 oleva KOVA on osoittanut kuitenkin jo tässä turnauksessa, että kyseessä on huomattavasti kovempi joukkue kuin sijoitus antaa ymmärtää. Tietyllä tavalla asioita tehdään kuitenkin vielä eri tavalla kuin aivan maailman kärkiorganisaatiossa ja tämä näkyy muun muun valmennuspuolella.

– Perttu on tosiaan ”mentaalivalmentaja”, vaikkei herra siitä sanasta tykkääkään. Hän jeesaa kuitenkin meitä myös pelillisessä harjoittelussa, kun sille on tarvetta. Totta kai erillinen pelillinen valmentaja olisi hyvä ja toivottavasti tulevaisuudessa meidän leiristä sellainen löytyy, KOVAn IGL peku kertoo joukkueen taustoista.


Pelaajat:
Joukkueet:
Ottelut: