Lähtökohdat selvillä – näin OG ja ENCE etenevät Major-turnaukseen

OG Major

IEM Fall -turnauksessa pelataan isoista asioista, sillä tarjolla on viimeiset RMR-pisteet, jotka ratkaisevat pääsyn Tukholman Major-turnaukseen.

Suomalaisväriä turnauksessa nähdään useamman pelaajan voimin, sillä major-paikoista taistelevat Aleksib:n OG, zehNin FunPlus Phoenix sekä suomalaisorganisaatio ENCE.

Tiukimmin Majoreihin on menossa FunPlus Phoenix, jolla on pohjilla 1040 pistettä. Näin ollen joukkueelle riittää sijoittuminen TOP11:een, jotta pisteet riittävät mukaan vuoden kohokohtaan. Tämä tarkoittaa sitä, että FPX:n ei tarvitse sijoittua lohkossa edes kahden parhaan joukkoon.

Sen sijaan OG:n tilanne ei ole aivan yhtä hyvä, sillä tiimillä on kasassa 430 pistettä. Edellinen karsintaturnaus meni totaalisen penkin alle ja vastaavaan ei ole enää varaa. Toki mikään mahdoton homma OG:lla ei ole tiedossa, sillä Major-paikka varmistuisi sijoittumalla TOP9:een. Tämä tarkoittaa sitä, että lohkossa kahden parhaan joukkoon selviäminen varmistaisi homman. OG on lohkossa selvästi toiseksi kovin joukkue, joten omalla tasolla pelaaminen toisi lipun Majoreille.

ENCEn tilanne on selvästi vaikein, sillä organisaatiolla ei ole pisteitä vielä ollenkaan. Näin ollen IEM Fallista on pakko napata täyspotti, jotta unelma Majoreista muuttuisi todeksi. Tämä tarkoittaa sijoituksen puolesta sitä, että vain TOP6-sijoitus kelpaa.

Se on todella kovan työn takana, sillä onhan turnauksessa mukana kaikki Euroopan alueen kovimmat joukkueet.


Ottelut: