Pelataanko legendaarinen Kölnin CS-turnaus sittenkin LANissa?

ESL IEM Cologne

ESL ilmoitti myöhään eilen illalla, että se yrittää järjestää CS:n ehkä legendaarisimman turnauksen ESL One Colognen sittenkin offlinessa. Karkeloiden olisi tarkoitus alkaa elokuussa.

Kun puhutaan legendaarisista CS-turnauksista, niin yksi on yleensä aina ylitse muiden. ESL One Cologne (Köln) on todella suosittu ja ehkä vuoden odotetuimpia turnauksia Majorien lisäksi. Colognessa on pelattu myös muutama Major, mutta viime vuosina sitä kunniaa ei turnaukselle ole suotu. Silti se on säilyttänyt arvonsa yhtenä arvostetuimpana turnauksena läpi vuosien.

Kölnissä mukana on aina ollut maailman aivan absoluuttinen kärki ja se on antanut alkutahdit loppuvuotta ajatellen. Samaa asiaa ajaa keväällä pelattava Katowice, joka puolestaan kertoo osviittaa siitä, missä kunnossa joukkueet ovat alkuvuodesta. Näiden kahden kilpailun arvo CS:n turnauskalenterissa on siis todella mittava.

Sittenkin offline CS:ää?

Alunperin karkeloiden piti alkaa jo heinäkuussa, mutta ESL ilmoitti hyvissä ajoin, että turnaus tulee siirtymään ja muutama muu turnaus jää kokonaan pois kalenterista. Nyt kuitenkin organisaatio on kertonut, että se tekee kaikkensa, jotta turnaus olisi mahdollista pelata ESL:n studiolla Kölnissä.

Tämä tarkoittaisi todennäköisesti sitä, että yleisöä turnaukseen ei kuitenkaan pääsisi mukaan. Muutenkin mahdollisuus siihen, että CS:ää pelattaisiin LANissa jo elokuussa tuntuu tällä hetkellä hieman absurdilta. Tällä hetkellä esimerkiksi tilanne brasiliassa on todella kaoottinen, joten MIBR ja FURIA eivät esimerkiksi pystyisi varmastikaan matkustamaan Saksaan.

Pro Leaguen osalta organisaatio ilmoitti, että se pelataan syyskuussa offlinessa, jos kaikki pääsevät turvallisesti paikalle. Sama pätee siis elokuun Kölnin CS-turnaukseen. Jos joukkueista joku ei pääse paikalle, niin joukkuetta ei silloin vaihdettaisi, vaan turnaus pelattaisiin onlinessa. Kävi miten kävi, on hienoa ajatella, että kohta saatetaan nähdä jälleen offline CS:ää.


Ottelut: