Näin vastustajat määräytyvät tuleville kierroksille Major-turnauksessa – pystyt itse tutkailemaan mahdollisia vaihtoehtoja

CS2 Major BLAST Premier Fall Groups RMR cs elisa masters espoo rion major espoossa Champions blast Paris major challengers stage valve

Major-turnauksessa pelataan Challengers Stage sekä Legends Stage Swiss-systeemillä, jossa vastustajat määräytyvät seuraavalle kierrokselle samassa voittosaldossa olevien kesken.

Major-turnauksessa on käytössä monen muun turnauksen tapaan Swiss-systeemi, jossa kolmella voitolla etenee jatkoon ja taas kolmella tappiolla tie nousee pystyyn. Aina ottelukierroksella kohtaavat samassa tilanteessa olevat tiimit, eli toisella kierroksella vastakkain pelaavat ensimmäisen ottelun voittaneet joukkueet ja myös tappion kokeneet pelaavat keskenään. Tästä pikku hiljaa lähdetään etenemään siihen pisteeseen, että osa on 3-0-saldolla jatkossa, kun taas viimeiset paikat ratkaistaan 2-2-saldossa olevien kesken.

Monesti varmasti CS:GO-faneilla voi olla ollut ajatuksissa, että miten vastustajat aina määriytyvät seuraavalle kierroksella. Kun esimerkiksi ensimmäisen ottelun voittaneita on kahdeksan, niin arpako se on, mikä selvittää tulevan vastustajan.

Näin ei suinkaan ole. Nimittäin takana on Buchholz-pistelaskujärjestelmä, jossa tiimeille lasketaan jatkuvasti eri kaavalla pisteitä, joiden mukaan ne laitetaan järjestykseen. Alunperin shakkiin kehitetty systeemi on nyt isossa roolissa myös CS:GO:n puolella.

Fanit tuskin jaksavat lähteä tutustumaan monimutkaiseen pistelaskujärjestelmään laittaakseen vastustajia rankingiin ja sitä kautta selvittämään esimerkiksi ENCEn tulevaa vastustajaa. Tähän ei suinkaan tarvitse myöskään lähteä, sillä Majoreihin on kehitetty erillinen sivu, jossa kone laskee puolestasi pisteet ja pystyt itse voittajia valitsemalla selvittämään tulevien kierrosten otteluparit.

Tämän ansiosta voit jo selvitellä etukäteen, että mitkä joukkueet ovat mahdollisia vastustajia sinun suosikkijengillesi. Kyseessä on erittäin hyvä työkalu, josta varsinkin Majoreiden yhteydessä saa todella paljon irti. Voit tutustua tarkemmin siihen TÄSTÄ!


Ottelut: