ENCE vs OG – maksaako ENCE kalavelat vai voittaako Aleksib jälleen vanhan seuransa?

ENCE suNny

ESL Pro Leaguessa on luvassa jättimäisen herkullinen matsi, kun ENCE ja potkut saanut entinen IGL Aleksib kohtaavat keskiviikkona.

Vain vähän reilu vuosi sitten tapahtui CS-maailmaa järisyttänyt uutinen, kun Aleksi ”Aleksib” Virolainen sai ENCEltä penkkikomennuksen ja tilalle tuli mousesportsin entinen tähtipelaaja Miikka ”suNny” Kemppi. Nyt joukkueet ovat pitkästä aikaa vastakkain jännitysnäytelmässä, joka alkaa keskiviikkona kello 18:30.

Lisää vettä myllyyn lisäsi erikoiset kommentit, joita kuultiin monesta eri paikasta. Useista tietolähteistä ilmoitettiin, että läheskään kaikki joukkueessa ei edes tienneet penkityksestä. Tästä huolimatta esimerkiksi Jani ”Aerial” Jussila antoi erikoisen haastattelun, jossa hän sanoi, että Aleksib:n kanssa jengi ei tule koskaan saavuttamaan ykköstilaa maailmassa.

Rosterimuutoksesta alkoi ENCEn osalta järisyttävä alamäki, joka jatkui jatkumistaan. Vasta nyt on ensimmäisiä kertoja nähty merkkejä siitä, että joukkue pystyy vielä taistelemaan parhaita vastaan. Aleksib:n perustama OG puolestaan on jo mennyt suomalaisjoukkueen ohi maailmanlistalla, joten kaikki osaavat laskea 1+1.

Aleksib oli viimeksi vahvempi

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tammikuussa ICE Challenge -turnauksessa, joka pelattiin Lontoossa. Tällöin OG oli melko tuore joukkue ja ENCE puolestaan aivan karmean huonossa vireessä.

Tämä tammikuinen kohtaaminen on myös jäänyt ainoaksi joukkueiden välillä, joten voidaan puhua todella harvinaislaatuisesta herkusta. OG oli viimeksi parempi suoraan kahdessa mapissa 2-0. Mappeina pelattiin silloin Train ja Overpass ja ei missään nimessä ole mahdotonta, että ne pelattaisiin myös keskiviikkona.

Ottelusta on kuitenkin sen verran paljon aikaa, että näitä ei voi millään tavalla verrata keskenään. ENCEllä ei edes ole sama rosteri enää, vaan nuori Jamppi on korvannut xseveNin pelaavassa kokoonpanossa sitten Lontoon turnauksen.

ENCE ollut selvästi parempi lohkovaiheessa

ENCE on ollut Pro Leaguen lohkovaiheessa todella kovassa vireessä ja hävinnyt vain yhden ottelun, jossa zehNin GODSENT oli vahvempi. Tällä pelillä joukkue on tällä hetkellä lohkonsa kärjessä ja menee melkoisella varmuudella pudotuspeleihin.

Samaa ei voi sanoa OG:sta, jonka alku turnaukseen oli vaisu. Lisäksi viime ottelussa kärsitty niukka tappio Natus Vincereä vastaan sinetöi sen, että jengi tarvitsee todennäköisesti voiton kahdesta viimeisestä ottelustaan, jos se mielii päästä jatkoon.

Mappivalinnat melkoisia arpoja

Mappivalintojen osalta voi olla luvassa mitä vain. ENCE on ensimmäistä kertaa jättänyt Vertigon instabannaamatta, kun taas OG bannaa sitä edelleen. Jos Aleksib ei uskalla katsoa, onko Vertigobanni vain bluffia, saa suomalaisjoukkue ottaa itselleen Trainin ja bannata Infernon.

Tämä tarkoittaisi selvää etulyöntiasemaa ENCElle, joka käytännössä hallitsisi mappivetoa. Vaikka OG ei juurikaan ole pelannut Overpassia, saattaa se hyvinkin napata sen ENCEä vastaan. Toisena vaihtoehtona ovat varmasti Mirage ja Nuke, joista molemmissa suomalaisjoukkueella on ollut vaikeaa.

Kaikki on siis kiinni OG:n ensimmäisestä valinnasta. Jos he jättävät Vertigon pöydälle, saatettaisiin molempien joukkueiden osalta nähdä ensimmäinen Vertigo ikinä, mutta tätä tuskin tulee tapahtumaan. ENCE on alkusarjan esitystensä perusteella selvä ennakkosusikki niin mappien kuin matsinkin osalta, mutta niin joukkue oli viimeksikin ja miten kävikään.

 


Pelaajat: ,,,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,,